Το βασίλειο των Καναρινιών για λίγες ημέρες στα Τρίκαλα!

Πλημμύρισαν από μελωδίες εκατοντάδων καναρινιών τα Τρίκαλα, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη μια μοναδική έκθεση με ράτσες από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Τα εντυπωσιακά ωδικά πτηνά συντροφιάς μπορείτε να τα θαυμάσετε από κοντά στο χώρο εκδηλώσεων του 5ου ΚΑΠΗ στην Μπάρα, μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής.

650 πουλιά, 110 ράτσες, 50 εκτροφείς, προσφέρουν χρώματα και μελωδίες στα Τρίκαλα στο πλαίσιο της 6ης Έκθεσης – Διαγωνισμό τοπικής εμβέλειας που πραγματοποιεί ο Σύλλογος Καναρινιών Αγριοπουλιών Θεσσαλίας (ΣΚΑΘ).

Αξίζει να υπομνησθεί, ότι πρόκειται για την 1η εκδήλωση που διοργανώνεται από κοινού σε θεσσαλικό επίπεδο με τον ΠΑΣΥΚ.

Σκοπός της έκθεσης είναι να βοηθήσει στην επικοινωνία όλων των ενδιαφερόμενων με τα θέματα του συγκεκριμένου χόμπι, να διαδοθεί στους πολίτες του Δήμου Τρικκαίων η γνώση των πουλιών και η ενημέρωση – συμμόρφωση του, ειδικά με τα απειλούμενα είδη, να βελτιωθεί η ποιότητα των πτηνών που φιλοξενούνται σε κλειστού τύπου εκτροφή μέσω κρίσης από πιστοποιημένους κριτές.

Την ικανοποίησή του για την φετινή διοργάνωση στα Τρίκαλα εξέφρασε μιλώντας στο trikalafocus ο πρόεδρος του Συλλόγου Καναρινιών και αγριοπουλιών Θεσσαλίας Θεόδωρος (Άκης) Διαμαντής, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι ενασχόληση των παιδιών με την εκτροφή καναρινιού τα καθιστά πιο υπεύθυνα, ενισχύοντας παράλληλα το αίσθημα της αυτοπεποίθησης.

Το 2014 περίπου 20 άτομα με μια κοινή «τρέλα» συναντήθηκαν και δημιούργησαν ένα σύλλογο. Τον ονόμασαν Σύλλογο Καναρινιών και Αγριοπουλιών Θεσσαλίας με στόχο να  γνωριστούν μεταξύ τους να αποκτήσουν περισσότερες γνώσεις και να μπορούν να δώσουν καλύτερες συνθήκες στα πτηνά συντροφιάς που μας κάνουν παρέα.

Την Πέμπτη διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία ο διαγωνισμός μορφολογίας με 4 κριτές (3 Ιταλούς και έναν Μαλτέζο). Οι συμμετοχές διαγωνίστηκαν στην κατηγορία χρώματος, τύπου, εξωτικά και υβρίδια.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia