«ΤΟ ΔΙΠΛΟΚΑΓΓΕΛΟ» στην Κοινότητα Νεραΐδας – Μια ξεχωριστή γιορτή αφιερωμένη στην παράδοση

                         

                

Στην Νεραΐδα  Κοινότητα του Δήμου Πύλης αναβίωσε ένα παμπάλαιο έθιμο το «ΔΙΠΛΟΚΑΓΓΕΛΟ» μετά από 2,5 χρόνια απουσίας από τα  δρώμενα του Χωριού, λόγω  του Κορονοϊού  Covid 19, που οργάνωσε η Κοινότητα Νεραΐδας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νεραιδωτών Τρικάλων (Η ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ).

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην πλατεία του Χωριού την Τετάρτη 27 Ιουλίου και ώρα 20.30 με την παρουσία αρκετών Νεραιδωτών που κατέφθασαν από κάθε σημείο της Ελλάδας, που ήρθαν συγχρόνως να κάνουν και τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Την αυλαία  της εκδήλωσης άνοιξε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βασίλειος Αθανασιάδης  ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους καθώς και τους επίσημους προσκεκλημένους και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στην γιορτή του παραπάνω  εθίμου.

Κατόπιν ο Πρόεδρος κάλεσε τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Μαράβα για ένα σύντομο χαιρετισμό όπου και αυτός με την σειρά του καλωσόρισε τον κόσμο και απευθυνόμενος στον Ιερέα της Ενορίας Νεραΐδας Πατέρα Απόστολο Οικονόμου, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Νεραΐδας  κ. Κυριάκο Βλαχογιάννη και τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Βασίλειο Αθανασιάδη,  τονίζοντας ότι  είναι σημαντικό που ξαναβρεθήκαμε μετά από 2,5 χρόνια λόγω των γνωστών  συνθηκών της πανδημίας και να αναβιώσουμε ξανά τα έθιμα της Πατρίδας μας.

Σαν Δήμος θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για την βελτίωση των συνθηκών στο Χωριό και την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Νεραΐδας, με την συνεργασία του Προέδρου της Κοινότητας του Κυριάκου Βλαχογιάννη.

Αμέσως άρχισε ο χορός του εθίμου «ΤΟ ΔΙΠΛΟΚΑΓΓΕΛΟ» όπου όλος ο κόσμος κάνοντας ένα μεγάλο κύκλο χόρεψε τον παραπάνω  παραδοσιακό χορό, για μία ώρα περίπου υπό τον ήχο ζωντανής δημοτικής ορχήστρας.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας , Εφημέριος της Ενορίας Νεραΐδας  Πατέρας Απόστολος Οικονόμου,   ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Κυριάκος Βλαχογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Ζιάκας και  ο δημοτικός Σύμβουλος κ. Σωτήριος Αγγέλης.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΗΣ

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia