το ΚΔΑΠ “Δημιουργικό Στέκι” Φαρκαδόνας προτείνει δράσεις για το σπίτι

Η ομάδα εκπαιδευτικων του ΚΔΑΠ  “Δημιουργικό Στέκι” Φαρκαδόνας, δεδομένων των εκτάκτων συνθηκών που βιώνουμε λόγω του κορονοϊού, αποφάσισε να προτείνει σποραδικές δραστηριότητες για δημιουργική απασχόληση των μικρών μαθητών στο σπίτι. 

Η απόφαση του αυτή εκπορεύτηκε κυρίως από την εφαρμογή των διαδικτυακών  μαθημάτων σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, από την ανάγκη τους να επικοινωνήσουν με τα παιδιά, να διατηρήσουνε το υπέροχο κλίμα συνεργασίας που είχανε καλλιεργήσει όλο αυτό το διάστημα και, βεβαίως, να προσφέρουνε διεξόδους απασχόλησης και εκτόνωσης στα παιδιά, περνώντας δημιουργικά τον χρόνο τους ΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ .

Ποια είναι όμως η εκπαιδευτική ομάδα; Τι διαπραγματεύονται-παρουσιάζουν οι δράσεις τους ; 

  1. Η δασκάλα μουσικής Γεωργία Τσιασιώτη στο βίντεο της 19/3 παρουσιάζει πως τα παιδιά μπορούν να φτιάξουν ένα τουμπελέκι από ανακυκλώσιμα υλικά και πως να εφαρμόσουν με αυτό τις δράσεις που κάνουν στα μαθήματά τους υπό κανονικές συνθήκες. Τέλος η εκπαιδευτικός καλεί τους μαθητές τους να συμμετάσχουν στέλνοντας σχόλια και οπτικοακουστικό υλικό με τις δικές τους δημιουργίες και κλείνει στέλνοντας το μήνυμα ότι και  ΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ μπορούμε να περάσουμε καλά.

  1. Η φιλόλογος Ευαγγελία Μπίτζιου στο βίντεο της 20/3 με πρωτοτυπία και μπόλικη φαντασία παρουσιάζει στα παιδιά τους κανόνες υγιεινής, μέσα από μία κατασκευή μικροσκοπίου (το οποίο καλούνται τα παιδιά να φτιάξουν) και ένα παιχνίδι γνώσεων, να μάθουν τα είδη των μικροβίων, τι μπορεί να προκαλέσουν στον άνθρωπο και πως μπορούμε να προφυλαχτούμε από αυτά. Η δράση της προάγει την δημιουργικότητα-καλλιτεχνία, αλλά καλλιεργεί και την γνώση με παιγνιώδη τρόπο πάνω σε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ.

  1. Η νηπιαγωγός Ζωή Κουνή στις 21/3 με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Ποίησης, δημιούργησε ένα ποίημα παρουσιάζοντας τους κανόνες υγιεινής και το πόσο σημαντικό είναι να παραμείνουμε στα σπίτια μας τις δύσκολες αυτές μέρες. Στην συνέχεια καλεί τα παιδιά να στείλουν τις δημιουργίες τους σε ηλεκτρονική μορφή και με εικόνες ανοιξιάτικες προσπαθεί να τους περάσει το μήνυμα ότι πρέπει να κρατούν την θετική πλευρά αυτής της κατάστασης και να αναζητούν την χαρά.
  1. Ο δάσκαλος Γιώργος Μπουραζάνας είναι ο επόμενος στην σειρά για να αναρτήσει κάποια προτεινόμενη δράση στα παιδιά, που σίγουρα θα είναι ευφάνταστη, γεμάτη ενέργεια και δημιουργικότητα όπως συνήθως είναι και οι δράσεις του στο ΚΔΑΠ.

Τις δράσεις της ομάδας στηρίζουν οι υπεύθυνες και το διοικητικό προσωπικό του ΚΔΑΠ “Δημιουργικό Στέκι” Φαρκαδόνας Ιώαννα και Βιβή Χαντζούλη, Βάσω Ντόβα.

Για να δείτε τις παραπάνω δράσεις επισκεφθείτε το προφίλ του ΚΔΑΠ στο Facebook: Dimiourgiko Steki (https://www.facebook.com/dimiourgiko.steki.1?epa=SEARCH_BOX )

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia