Το Κεραμίδι τίμησε τον Άγιο Χαράλαμπο

Πλήθος κόσμου στις θρησκευτικές εκδηλώσεις που ξεκίνησαν το απόγευμα της Κυριακής και ολοκληρώθηκαν το πρωί της Δευτέρας

Από το Κεραμίδι του Δήμου Φαρκαδόνας άνοιξε ο κύκλος των θρησκευτικών εκδηλώσεων και πανηγύρεων για την νέα χρονιά. Πρώτος σταθμός των θρησκευτικών εκδηλώσεων ο Πολιούχος Άγιος Χαράλαμπος του Κεραμιδίου, η μνήμη του οποίου τιμήθηκε το απόγευμα της Κυριακής αλλά και σήμερα Δευτέρα.

Η εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους άνοιξε τις πύλες της σε όλους τους πιστούς του Κεραμιδίου, αλλά και των γύρω χωριών, τόσο του Δήμου Φαρκαδόνας, όσο και του όμορου Δήμου Παλαμά. Από το απόγευμα της Κυριακής παραμονή της εορτής άρχισαν να συρρέουν στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό δεκάδες πιστοί για να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις και στην τέλεση του Εσπερινού. Να προσκυνήσουν τον Άγιο, καταθέτοντας τα αιτήματα τους.

Στο βίο του Αγίου, αλλά και στη θαυματουργό δράση του αναφέρθηκε ο εφημέριος του Ζάρκου, π. Γεώργιος Διβανές, που κάλεσε τους πιστούς να δοξάζουν και να αιτούνται στο Άγιο.

Μετά το πέρας των θρησκευτικών εκδηλώσεων προσφέρθηκε παραδοσιακή φιλοξενία που παρασκεύασαν οι κάτοικοι.

Το πρόγραμμα των θρησκευτικών εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε το πρωί της Δευτέρας με την τέλεση του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας, παρουσία πλήθους πιστών.

Krinilive.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia