Το Κ.Υ. Καλαμπάκας επισκέφτηκε η Κατερίνα Παπακώστα

Τις ιδιαίτερες ανάγκες και ελλείψεις, μετέφεραν ιατροί και νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας, στην Τρικαλινή Βουλευτή, Κατερίνα Παπακώστα Παλιούρα.

 Με τον Δήμο Μετεώρων, να αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο Δήμο στη χώρα μας, και δεδομένης της πανδημίας του κορωνοϊού, η εξυπηρέτηση των πολιτών μπορεί, να αγγίζει μηνιαίως τους 4.000. Επομένως, προκύπτουν ορισμένα αυτονόητα ζητήματα, όπως η παροχή διαρκούς και πάγιας καθαριότητας των χώρων του Κ.Υ,  με τη στελέχωση προσωπικού καθαριότητας, που θα φροντίζει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας τους χώρους.

 Επιπλέον, οι ελλείψεις σε ορισμένες ειδικότητες, όπως ακτινολόγου και βοηθού ακτινολόγου, αλλά και λοιπού ιατρικού προσωπικού βασικών ειδικοτήτων, καθίστανται τροχοπέδη για την εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών. Ακόμη, ιδιαίτερης σημασίας κρίνεται, για το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, η λειτουργία μικροβιολογικού εργαστηρίου με αντιδραστήρια, που θα διευκολύνει το έργο τους. 

Η κα. Παπακώστα παρίστατο με «ευήκοα ώτα» στην συζήτησή τους και κατανοώντας τις επιταγές που προκαλεί η πανδημία, αλλά και λόγω του μεγάλου αριθμού πολιτών, που προσέρχονται στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας, προέβη σε άμεση επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας για τα ως άνω ζητήματα.
 «Η πίεση που δέχεται και αναμένεται, να δεχθεί το σύστημα υγείας της χώρας μας θα είναι σίγουρα δυσανάλογη, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται νέες επιπρόσθετες ανάγκες, σε προσωπικό και εξοπλισμό . Η Κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε σημαντικές ενισχύσεις σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας και αποδεικνύει καθημερινά, πως βρίσκεται δίπλα στον κλάδο αυτό, παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια, για το απαιτητικό τους λειτούργημα. Προχωρώντας, λοιπόν, σε επικοινωνία με το αρμόδιο Υπουργείο, ενημέρωσε για τις ελλείψεις και την επιτακτική ανάγκη κάλυψής τους.» Τέλος η Βουλευτής δήλωσε πως «Είμαστε εδώ καθημερινά, δίπλα στους αγωνιστές, ιατρούς νοσηλευτές και σε όσους εργάζονται στον τομέα αυτό, όχι μόνο από ευγνωμοσύνη για το έργο τους, αλλά και από αίσθημα ευθύνης

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia