“Το μυστικο” της επιτυχίας !

Γράφει η Δήμητρα Μπαντή, φιλόλογος.

Μελετώντας την ιστορία της τοπικής αυτοδιοίκησης των Τρικάλων, διαπιστώνει κανείς πως στο “τιμόνι “της βρέθηκαν σπουδαίοι άνθρωποι με αξιόλογο έργο και μια λαμπρή παρακαταθήκη!
Οι κοινωνίες και οι πόλεις, ως ζωντανοι οργανισμοι,αλλάζουν διαρκώς και με ολοένα γρηγορότερους ρυθμούς! Έτσι, στις σύγχρονες πόλεις της τεχνολογίας το στοιχείο της προβολής της είναι κυρίαρχο! Το λεγόμενο “city branding” σήμερα σημαίνει χτίσιμο σχέσεων και προώθηση αντιλήψεων, χαρακτηριστικών των κατοίκων ,ιστορίας, πολιτισμού, ταυτότητας σε συνδυασμό με τους φορείς, τους θεσμικούς φορείς που ηγούνται της προώθησης αυτών των στρατηγικών και αποτελει κοινό όραμα !!
Τα Τρίκαλα, λοιπόν, αποτελούν σήμερα συνώνυμο της εξέλιξης,της προόδου,της βελτίωσης της καθημερινότητας και του τρόπου ζωής, ανταγωνιστικότητα σε πολλούς τομείς: τουριστικό , επαγγελματικο, επενδυτικο! Ανταγωνιστικότητα με στόχο τη συνεχόμενη βελτίωση ! Αν υπάρχει μαγική συνταγή; Ασφαλώς ! Συμπνοια και συνεργασία κατοίκων και τοπικής αυτοδιοίκησης!
Σημαντικος ειναι πάντα ο ρόλος του ηγέτη !Καθαρότητα ,διάθεση για δουλειά, προσωπική εργασία, αντικειμενικότητα, αμεροληψία, ανθρωπιά ,εξωστρέφεια ,φιλική συμπεριφορά, κατανόηση, αγάπη για τον τόπο, ηγετική μορφή που καθοδηγεί, εμψυχώνει, εμπνέει, πράττει τα πάντα θεωρώντας τα αυτονόητα !!!


Καλή επιτυχία και στα νέα σου καθήκοντα Δήμαρχε μας,Δημήτρη Παπαστεργίου!!!
Ο ρόλος σου, με βεβαιότητα, θα είναι σπουδαίος και πολύτιμος για τα Τρίκαλα, για τους δήμους όλης της Ελλάδας !


Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia