Το προσφυγικό και οι δράσεις του Δ. Τρικκαίων σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα του 3ου Λυκείου

Το προσφυγικό και οι λύσεις που μπορεί να δίνονται, με αφορμή και το παράδειγμα του Δήμου Τρικκαίων, ήταν το πλαίσιο σχετικού προγράμματος ERASMUS+ στο οποίο μετείχε το 3ο Λύκειο Τρικάλων «Οδυσσέας Ελύτης».
Σε σχετική εκδήλωση απονομής πιστοποιητικών για το τριετούς διάρκειας πρόγραμμα «Join the European table», ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου υπενθύμισε τις καλές πρακτικές, τις λύσεις και τις δράσεις του Δήμου στο προσφυγικό, ήδη από το 2016. Στην εκδήλωση στο Μουσείο Τσιτσάνη, τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021, ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στη συνεργασία της τοπικής κοινωνίας από  την πρώτη ημέρα έλευσης των προσφύγων μέχρι την υλοποίηση του προγράμματος φιλοξενίας ESTIA.
Χαιρετισμό απηύθυνε η προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Ξυνοπούλου, απευθύνοντας συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς για το πρόγραμμα. Η αντιδήμαρχος Παιδείας Εφη Λεβέντη υποδέχθηκε τους αλλοδαπούς (από Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Πολωνία, Ουγγαρία) εκπαιδευτικούς στα Τρίκαλα, καθώς ήταν οι πρώτοι που, μετά την καραντίνα, επισκέπτονται την πόλη και τον Δήμο.
Παρουσίαση του προγράμματος έκανε η υπεύθυνη εκπαιδευτικός κ. Μ. Σαμαρά, επισημαίνοντας πως στόχος του προγράμματος ήταν η προαγωγή της ελευθερίας, της ανεκτικότητας και της καταπολέμησης των διακρίσεων στην εκπαίδευση, ενισχύοντας την αλληλοκατανόηση, την αυτογνωσία και τις διεθνείς σχέσεις.
Στην εκδήλωση παρέστη και η αντιδήμαρχος Βασιλένα Μητσιάδη, ενώ ακολούθησε απονομή τιμητικών – αναμνηστικών πιστοποιητικών συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Από το γραφείο Τύπου

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia