Το 5ο Γυμνάσιο στις “OpenDays” του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Το 5ο Γυμνάσιο στις “Open Days” του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης  του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων, στο πλαίσιο των δράσεων του σχολείου για τον Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό, συμμετείχε στην διοργάνωση  του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «Ανοιχτές Θύρες 2023» (Open Days). Οι «Open Days» είναι ένα πενθήμερο επισκέψεων μαθητών/τριών  Γυμνασίων & Λυκείων οργανωμένο από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

 Ο σκοπός των επισκέψεων  είναι  να φέρει   σε άμεση επαφή τους  μαθητές/τριες  με το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και να ενημερωθούν  για  τα Τμήματά του. Οι μαθητές/τριες του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων πληροφορήθηκαν για τα σύγχρονα επιστημονικά επιτεύγματα  και  για τη μεθοδολογία  διδασκαλίας και έρευνας στον ακαδημαϊκό χώρο διαμέσου επιδείξεων εκλαϊκευμένων πειραμάτων και σύντομων  ελκυστικών  διαλέξεων προσανατολισμένων στα  ενδιαφέροντα  των  μαθητών/τριών.

Το σχολείο  ευχαριστεί  το τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τρικάλων)  του  Πανεπιστημίου  Θεσσαλίας και τους καθηγητές/τριες που ανέλαβαν να μας φιλοξενήσουν και να μας ενημερώσουν για το Ίδρυμα. Επίσης ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας  κ. Κοντοκλώτση, κ. Κωστοπούλου, κ.   Παπαγιαννούλη και  κ.. Τζοβάρα  που οργάνωσαν αυτήν τη δράση για τα παιδιά μας και τους άνοιξαν έναν ακόμη δρόμο για το μέλλον τους.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia