Το 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο στους 4ους Διασχολικούς Αγώνες Δημιουργικού Λόγου

Το 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο στους 4ους Διασχολικούς Αγώνες Δημιουργικού Λόγου.


Η ρητορική είναι το πανηγύρι του λόγου γιατί δίνει τον λόγο στους νέους και καλλιεργεί τη σκέψη, τη φαντασία και τη συνεργασία! Στόχος είναι να γίνουν οι μαθητές ενεργοί πολίτες που αγωνίζονται για τα όνειρά τους και για ένα καλύτερο μέλλον. Γιατί είναι ωραίο να χρωματίζεις το λόγο με χίλια χρώματα! Ο λόγος είναι εργαλείο και, σε μια εποχή που τα παιδιά μας βυθίζονται στις οθόνες και η γλώσσα τους φτωχαίνει αισθητά, με την ενασχόλησή μας με τη ρητορική πλουτίζουμε. Αν και τα νέα παιδιά έχουν μάθει πως υπερισχύει όποιος φωνάζει δυνατά και όποιος χρησιμοποιεί τη γροθιά του για να απειλήσει, κάποιοι μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τον ορθό λόγο και να πείθουν με λογικά επιχειρήματα.
Μαθητές του Ομίλου «Εργαστήρι καλλιέργειας του λόγου και της κριτικής και δημιουργικής σκέψης» του σχολείου μας, με τη συνοδεία του καθηγητή τους και ενός εκ των υπευθύνων του Ομίλου, κ. Γέρμανου Δημήτριου, αλλά και την υποστήριξη της κ. Δέσποινας Καραμπατζάκη, πήραν μέρος στους 4ους Διασχολικούς Αγώνες Δημιουργικού Λόγου στα αγωνίσματα της Ομαδικής Συζήτησης, του Αγώνα Αυτοσχεδιασμού, του Αυθόρμητου Λόγου και της Εκφραστικής Ανάγνωσης, που διοργανώθηκαν στις εγκαταστάσεις του Πρότυπου Γυμνασίου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά. Οι αγώνες έγιναν με την επιστημονική στήριξη και συνεργασία του ΠΜΣ “Ρητορική: Επιστήμες του Ανθρώπου και Εκπαίδευση”.
Η παρουσία των μαθητών/τριών μας ήταν εξαιρετική και η εμπειρία που απέκτησαν αναντικατάστατη! Συγκεκριμένα πήραν μέρος οι εξής:
ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ: Γκουλιώνη Δέσποινα, Καραμέτος Νικόλαος
ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΣ ΛΟΓΟΣ: Αθανασίου Ευαγγελία, Αθανασίου Φανή-Ιώ, Μπρισίμη Μαρία
ΑΓΩΝΑΣ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ: Μπαμπαλή Φωτεινή, Πάλλα Αρετή, Πάλλα Ιωάννα, Σαμαρά Σωτηρία, Χελιδώνη Ιωάννα
ΟΜΑΔΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ: Αθανασίου Φανή – Ιώ, Μπρισίμη Μαρία, Πάλλα Ιωάννα, Πάλλα Αρετή, Αθανασίου Ευαγγελία
Στον Αυθόρμητο Λόγο, η Μπρισίμη Μαρία κατέλαβε την 8η θέση μεταξύ 45 παιδιών, στην Εκφραστική Ανάγνωση η Γκουλιώνη Δέσποινα τη 14η θέση μεταξύ 59 μαθητών/τριών και οι ομάδες της Ομαδικής Συζήτησης και του Αγώνα Αυτοσχεδιασμού κατέλαβαν και οι δύο την 9η θέση.
Ασφαλώς, όλοι/ες οι μαθητές/τριες που συμμετείχαν και πήραν μέρος κατά τη διάρκεια της χρονιάς στον Όμιλο είναι νικητές/τριες και άξιοι/ες συγχαρητηρίων καθώς η ενασχόληση με τον ποιοτικό και ουσιώδη λόγο είναι κάτι που λείπει από την εποχή μας, η οποία καλλιεργεί το φαίνεσθαι και επιβραβεύει την κενότητα. Ελπίζουμε αυτή να είναι η αφορμή για να επιδίδονται πάντα σε όμορφους πνευματικούς αγώνες στη ζωή τους!
Μπράβο!!!
Συγχαίρουμε επίσης και όλους τους γονείς που συνόδευσαν και στήριξαν τα παιδιά τους που αγωνίστηκαν.
Νιώθουμε περήφανοι για τα παιδιά μας!

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia