Τρίκαλα: Αγιασμός με μάσκες, αντισηπτικά και αποστάσεις (βίντεο)

Χωρίς προβλήματα πραγματοποιήθηκε σήμερα στα σχολεία των Τρικάλων ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, που έχει σημείο αναφοράς τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Στα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές προσήλθαν με τις προστατευτικές μάσκες, ενώ στον αγιασμό τηρήθηκαν ευλαβικά οι αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των μαθητών.

Πάντως, να τονιστεί πως στα προαύλια των σχολείων υπήρχαν λίγοι μαθητές, καθώς οι περισσότεροι ήταν στις αίθουσες, απ’οπου πέρασαν οι ιερείς και έκαναν αγιασμό.

Η νέα πραγματικότητα της μάσκας δεν δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς γονείς και μαθητές προσήλθαν στον αγιασμό προετοιμασμένοι και εξοπλισμένοι με υπομονή. Σήμερα μοιράστηκαν και οι μάσκες στους μαθητές, ενώ εντός της εβδομάδας θα διανεμηθούν οι υφασμάτινες.

Το trikalafocus κατέγραψε εικόνες από τον αγιασμό του 4ου Γυμνασίου Τρικάλων «Γιώργος Σεφέρης», με την Διευθύντρια Αθανασία Τσιοτινού να εύχεται στους μαθητές καλή σχολική χρονιά, εμψυχώνοντας τους ταυτόχρονα λόγω των μέτρων πρόληψης που έφερε η πανδημία.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia