Τρίκαλα: Αστυνομικοί έγιναν χορηγοί ζωής – Μεγάλη συμμετοχή στην αιμοδοσία της Ε.ΑΣ.Υ.Τ (Βίντεο)

Μήνυμα ζωής και αγάπης για τον συνάνθρωπο στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις κοινωνικές δράσεις…

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των Τρικαλινών Αστυνομικών στην ετήσια εθελοντική αιμοδοσία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων με σκοπό την συγκέντρωση φιαλών για την τράπεζα αίματος των μελών της.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνδικαλιστικού οργάνου των αστυνομικών Γιάννη Αναγνώστου, η ανταπόκριση των συναδέλφων του στο κάλεσμα του συλλόγου ήταν συγκινητική και ξεπέρασε κάθε ρεκόρ, αφού στα μέσα της αιμοληψίας είχαν συγκεντρωθεί 40 φιάλες αίματος! Ο κ. Αναγνώστου ευχαρίστησε από καρδιάς τους «δωρητές ζωής» και το Τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων που έφερε εις πέρας με το χαμόγελο μια ακόμα αποστολή.

Οι Τρικαλινοί Αστυνομικοί στο πλευρό των Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία.

Στην συγκεκριμένη αιμοδοσία, μετά από αίτημα του  Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Νομού Τρικάλων, αποφασίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. το  50% των φιαλών που συγκεντρώθηκαν να χορηγηθούν για τις ανάγκες ατόμων  με Μεσογειακή Αναιμία .

Τα άτομα αυτά σε όλη την χώρα, χρειάζονται τουλάχιστον 150.000 μονάδες αίματος ετησίως, οι οποίες μπορούν να συγκεντρωθούν μόνο με τη συνδρομή των εθελοντών. Η μοναδική πηγή παραγωγής του αίματος είναι ο ίδιος ο άνθρωπος, οπότε οι εθελοντές, ουσιαστικά, κάνουν ένα δώρο ζωής σε όσους το έχουν ανάγκη. Η όλη διαδικασία της αιμοδοσίας είναι απόλυτα ασφαλής, καθώς η λήψη ιατρικού ιστορικού και η αιμοληψία πραγματοποιούνται από το
εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό του Τμήματος Αιμοδοσίας του
Νοσοκομείου.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia