Τρίκαλα: Αστυνομικοί και πρόσφυγες ίδρωσαν για τη φανέλα της αλληλεγγύης (βίντεο)

Για πρώτη φορά στα Τρίκαλα γίνεται με επιτυχία δραστηριότητα ευαισθητοποίησης για τη μετανάστευση και την ένταξη των προσφύγων.

Ενας ξεχωριστός αγώνας ποδοσφαίρου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 22 Ιουνίου 2021 στα Τρίκαλα με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου σε σχέση με το τι σημαίνει να είσαι πρόσφυγας.

Το ποδόσφαιρο που ενώνει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, αποτέλεσε το εφαλτήριο για μια σημαντική πρωτοβουλία με σκοπό να τιμηθεί η 20η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.

Στο τερέν του FOOTBALL FACTORY στις Καρυές, διεξήχθη φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου ανάμεσα σε ομάδα προσφύγων & αιτούντων άσυλο και σε μικτή ομάδα στελεχών του Δήμου Τρικκαίων και του Γραφείου Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας του Τμήματος Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων. Οι πρόσφυγες φιλοξενούνται στα Τρίκαλα μέσω της e-Trikala στο πλαίσιο του προγράμματος ESTIA.

Ο αθλητικός χώρος ήταν μια ευγενική προσφορά του κ. Βαιου και ο αγώνας πραγματοποιηθηκε με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας από τον κορονοιο.

Υπολογίζεται ότι πάνω από 80 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους αναζητώντας αλλού ένα καλύτερο μέλλον.

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα και βίντεο από τον φιλικό αγώνα που φώναξε ηχηρό “ΟΧΙ” στο ρατσισμό και τη ξενοφοβία. Για την ιστορία να σας ενημερώσουμε πως το ποδοσφαιρικό θέαμα ηταν πλούσιο, με βροχή από γκολ, ενώ στο τέλος οι συμμετέχοντες πανηγύρισαν όλοι μαζί, ως μια ομάδα.

Ο Λεωνίδας Καρακικές, ως εκπρόσωπος του Karakikes Shopping Center, που στήριξε το εγχείρημα, μαζί με τον γνωστό γιατρό Ηλία Καραμαγκιόλα (εθελοντική η παρουσία του ως γιατρός του αγώνα) και Τρικαλινούς αστυνομικούς.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia