Τρίκαλα: Βγήκαν στους δρόμους τα τρακτέρ – Μεγάλη συμμετοχή στο συλλαλητήριο

Ηχηρό μήνυμα έστειλαν σήμερα στην κυβέρνηση οι Τρικαλινοί αγρότες για την κλιμάκωση του αγώνα τους μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του κλάδου.

Το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή τρακτέρ και μηχανημάτων το συλλαλητήριο που διοργάνωσε η ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων νομού Τρικάλων «Η Ανοιξη».

Η μηχανοκίνητη πομπή κινήθηκε στο κέντρο της πόλης συνοδεία της αστυνομίας και κατέληξε στο κατάστημα της ΔΕΗ όπου έλαβε χώρα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας με ομιλία του προέδρου Λάμπρου Τσέκα.

Ακολούθησε συνάντηση των αγροτών με την προϊσταμένη της ΔΕΗ, η οποία τους διαβεβαίωσε πως θα μεταφέρει τα αιτήματα τους στα κεντρικά .

Οι αγρότες διεκδικούν:
Μείωση του κόστους παραγωγής. Κατάργηση της ρήτρας ανπροσαρμογής σε αγροτικό και οικιακό ρεύμα. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές. Κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα, εφόδια και ζωοτροφές και δραστική μείωση στις τιμές τους.
Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ. Να αποζημιώνει άμεσα, στο 100% από κάθε πιθανή αιτία καταστροφής και νόσο.
Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στη λαϊκή κατανάλωση.
Αμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού από την πανδημία. Στελέχωση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας στην ύπαιθρο με το απαιτούμενο προσωπικό.

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από την κινητοποίηση των αγροτών:

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia