Τρίκαλα: Ικανοποίηση για την εφαρμογή της βιολογικής καταπολέμησης της σφήκας της καστανιάς

Την ικανοποίηση τους για την εφαρμογή της βιολογικής καταπολέμησης της σφήκας της Καστανιάς από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, εξέφρασαν στον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πύλης Κώστας Ζούρτος και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καστανιάς Χρήστος Βλαχάβας.

Αυτό που τονίστηκε στη συνάντηση είναι πως η εφαρμογή του προγράμματος θα προστατεύσει την Καστανιά από τον σημαντικότερο εντομολογικό εχθρό της, διασφαλίζοντας την καστανοπαραγωγή και κατ’ επέκταση το γεωργικό εισόδημα. Παράλληλα ευχαρίστησαν τον Χρήστο Μιχαλάκη για το γεγονός ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται στο πλευρό τους και εξέφρασαν την πεποίθηση τους ότι οι εξαπολύσεις των ωφέλιμων εντόμων θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα στην προστασία των δένδρων καστανιάς από το έντομο της σφήκας.

Να σημειωθεί ότι η παραγωγή κάστανου αποτελεί πηγή ζωής, μιας και το 75-80% περίπου της παραγωγής εξάγεται, με κύριο προορισμό κυρίως την Ιταλία, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό (20-25%) προωθείται στην εγχώρια αγορά.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia