Τρίκαλα: Κάλεσμα των υγειονομικών στο συλλαλητήριο του Σαββάτου

ΟΧΙ στην Ακρίβεια και τη Φοροληστεία
Αυξήσεις στους μισθούς – Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού
Κατάργηση του ΦΠΑ και των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στο ρεύμα,
τα καύσιμα και τα είδη λαϊκής κατανάλωσης
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
12:00Μ. ΠΛ. ΡΗΓΑ ΦΑΙΡΕΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Στις 26 Φεβρουαρίου, «κλείνουν» 2 έτη από την εμφάνιση στην επιδημίας στη χώρα μας, που έχει στοιχίσει τη ζωή περισσότερων από 25.000 συνανθρώπων μας, ενώ πολύ μεγαλύτερες είναι οι επιπτώσεις στη νοσηρότητα και τη θνητότητα από τις υπόλοιπες παθήσεις.
«Αναγνώριση της προσφοράς» μας παραμένει: Η μη ένταξη στα ΒΑΕ, η πρόταση για περικοπές στο ανθυγιεινό επίδομα, οι σχεδιαζόμενες απολύσεις χιλιάδων συναδέλφων με ΣΟΧ και η αξιοποίηση του εμβολιασμού, από βασικό όπλο για την αντιμετώπιση της επιδημίας, σε εργαλείο εκβιασμών και ανατροπής εργασιακών σχέσεων.
Η επιδημία αξιοποιείται για την επέκταση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, με κερδισμένους τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών, διαγνωστικών κέντρων, φαρμακευτικών και ασφαλιστικών εταιρειών.
Ταυτόχρονα, μια άλλη «επιδημία»-της ακρίβειας και της φοροληστείας– «χτυπάει την πόρτα» κάθε λαϊκής οικογένειας.
Χαρακτηριστικό είναι ότι οι πανηγυρισμοί κυβέρνησης, και Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους υψηλούς ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ (και των επιχειρηματικών κερδών), συμβαδίζουν με την απελπισία και την αγανάκτηση που νιώθει κάθε λαϊκή οικογένεια με τα τιμολόγια του ρεύματος, την τιμή του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, τις καθημερινές σχεδόν ανατιμήσεις σε βασικά είδη,
Αντί για την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, του ΦΠΑ και των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στο ρεύμα, τα καύσιμα και τα είδη πλατιάς κατανάλωσης, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ψήφισαν μαζί νέες φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ στον κρατικό προϋπολογισμό δεν «περισσεύει» ούτε ένα ευρώ για αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, στις συντάξεις και στα επιδόματα ανεργίας.
Η οικονομία δεν “αντέχει” την κατάργηση του ΦΠΑ, αλλά “αντέχει” να δίνονται 11 δις επιδοτήσεις σε επιχειρηματικούς ομίλους και περισσότερα από 4 δις για στρατιωτικές επεμβάσεις και εξοπλισμούς για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ. Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι:
Η ακρίβεια δεν είναι “εισαγόμενο προϊόν”, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση της ΝΔ, ούτε αποτέλεσμα “λαθεμένης διαχείρισης» όπως προπαγανδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Οι μεγάλες αυξήσεις στο ρεύμα είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για «απελευθέρωση» του τομέα Ενέργειας, πλήρη «απολιγνιτοποίηση» και «πράσινη κοινωνική συμφωνία», που υλοποιείται από όλες τις κυβερνήσεις.
Τις τιμές στα καύσιμα επιβαρύνει η υπέρογκη κρατική φορολογία ενώ οι πετρελαϊκοί και εφοπλιστικοί όμιλοι «απολαμβάνουν» πληθώρα φοροαπαλλαγών.
Οι συνεχείς ανατιμήσεις ακόμη και σε είδη πρώτης ανάγκης οφείλονται στην αύξηση της ζήτησης, λόγω του περάσματος της οικονομίας στη φάση “υψηλών” ρυθμών καπιταλιστικής ανάπτυξης.
Εντείνονται από την αύξηση του όγκου του χρήματος που κυκλοφορεί – η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, από το 2019 μέχρι το 2021, σχεδόν διπλασίασε το διαθέσιμο χρήμα από 6 στα 12 τρις – που είναι υλοποίηση της «επεκτατικής πολιτικής» που «διαφήμιζαν» ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ και το ΜΕΡΑ-25.  
Καταδικάζουμε την πολιτική που ευθύνεται για τα προβλήματα που βιώνουμε!
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στον πραγματικό μας εχθρό που έχουμε απέναντί μας, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που τα συμφέροντα τους υπηρετεί η πολιτική κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης που τσακίζει τα δικαιώματα μας. Με αυτό τον εχθρό χρειάζεται να συγκρουστούμε, για να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.
Συμπαρατασσόμαστε με τα Σωματεία -Συλλόγους και Φορείς του μαζικού κινήματος του Νομό μας, καλούμε όλους τους Υγειονομικούς να διαδηλώσουμε, διεκδικήσουμε.
Όλοι στο Συλλαλητήριο ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Για την προστασία του Εισοδήματος, της Δουλειάς και της Υγείας του Λαού!
Ότι κέρδισε ο λαός μας, το κέρδισε με τους αγώνες του!

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia