Site icon trikalafocus.gr

Τρίκαλα: Κινητοποίηση των εργαζόμενων για την εκπαίδευση την Πέμπτη 22/7/2021

ΟΛΕΣΟΛΟΙ ΣΤHN  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

 ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 8 μ.μ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ 

Εργαζόμενοι, Εργαζόμενες

            Η κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Παιδείας φέρνουν για ψήφιση, μέσα στο κατακαλόκαιρο που τα σχολεία είναι κλειστά, ένα ακόμα πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα, σαν αυτό που ψήφισαν λίγες ημέρες πριν για τα εργασιακά.

            Θα περίμενε κανείς, έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια που τα σχολεία ανοιγοκλείνουν και οι μαθητές βρέθηκαν σε πολύμηνο καθεστώς τηλεκπαίδευσης, μέριμνα της κυβέρνησης να ήταν η αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από το κλείσιμο των σχολείων, να παρθούν μέτρα για την ουσιαστική κάλυψη της ύλης και την αντιμετώπιση των μαθησιακών κενών, να μονιμοποιηθούν οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί που εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας, να παρθούν μέτρα ώστε να μην ξανακλείσουν τα σχολεία του χρόνου κ. α.

            Όμως ούτε λέξη δεν υπάρχει στο νομοσχέδιο για τα παραπάνω! Το αντίθετο!

            Βάζουν επιπλέον ταξικά εμπόδια στα νέα παιδιά και στα όνειρά τους, ειδικά στα παιδιά των βιοπαλαιστών, των ανθρώπων του μόχθου.

Μέσα από το νομοσχέδιο-έκτρωμα:

Το νομοσχέδιο-έκτρωμα αφορά κάθε εργάτη και υπάλληλο γιατί στοχεύει στα παιδιά του, συνολικά στη νέα γενιά. Δε βελτιώνεται. Πρέπει να πάει στα σκουπίδια! Αποτελεί συνέχεια όλων των προηγούμενων αντιεκπαιδευτικών νόμων (Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, Επαγγελματική Εκπαίδευση, Εργαστήρια Δεξιοτήτων).

Διεκδικούμε:

 Εργάτη κάνε υπόθεση δική σου το μέλλον και τη μόρφωση που θα έχει το παιδί σου!

      . Γι’ αυτό πρωτοστατούμε τον αγώνα για τη μόρφωση των παιδιών μας. Κλιμακώνουμε τη δράση μας ενάντια στο νέο αντιεκπαιδευτικό τερατούργημα, παραδειγματισμένοι από τις μαζικές κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος σε όλη την Ελλάδα , παρά τις δυσκολίες του καλοκαιριού και της πανδημίας. 

 Τα αγωνιστικά-ταξικά σωματεία Καλούμε κάθε εργαζόμενο , γονιό , μαθητή εκπαιδευτικό , τα σωματεία των εκπαιδευτικών , τους συλλόγους γονέων να συμμετάσχουν οργανωμένα και μαζικά στην κινητοποίηση.

 ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΤΡΙΚΑΛΩΝΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΒΟΗΘΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ  
Exit mobile version