Τρίκαλα: Κραυγή απόγνωσης από τους συμβασιούχους των Κοινωνικών Δομών – Ζητούν μόνιμη και σταθερή εργασία

Σήμερα στο πλαίσιο Πανελλαδικής κινητοποίησης.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο μπροστά στο Δημαρχείο Τρικκαίων πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης δεκάδες συμβασιούχοι των Κοινωνικών Δομών των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, διεκδικώντας «μόνιμη και σταθερή εργασία» και να σταματήσει να διαιωνίζεται η χρόνια εργασιακή «ομηρία» 10.000 και πλέον συμβασιούχων.

Μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης τόνισα ότι οι εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Τρικκαίων διεκδικούν μόνιμη και σταθερή εργασία καθώς προφέρουν τις υπηρεσίες τους εως και 20 συναπτά έτη και παραμένουν σε ομηρία λόγω μιας άδικης εργασιακής σχέσης ορισμένου χρόνου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων ν. Τρικάλων Βαγγέλης Κωστίκας, ενημέρωσε τον Δήμαρχο για την Πανελλαδική 3ωρη στάση εργασίας των συμβασιούχων, ζητώντας να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου.

Ακολούθησε συνάντηση αντιπροσωπείας τους με τον Δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστέργιου, ο οποίος τους ενημέρωσε πως με παρέμβαση της ΚΕΔΕ στο υπουργείο εσωτερικών εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση για να μην κινδυνέψουν φέτος θέσεις εργασίας στα ΚΔΑΠ.

Μάλιστα ο κ. Παπαστεργίου είπε χαρακτηριστικά «όταν έχεις έναν εργαζόμενο 18 χρόνια δεν μπορείς να μην ασχοληθείς με τη συνέχιση της εργασίας του με οποιονδήποτε τρόπο».

Νωρίτερα εκπρόσωποι των συμβασιούχων με προεξάρχοντα τον πρόεδρο του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Νομου Τρικάλων Βαγγέλη Κωστίκα, μετέβησαν στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, όπου συναντήθηκαν με τον Γενικό Διευθυντή Γιώργο Καρανάσιο, μεταφέροντας την αγωνία τους για το εργασιακό τους μέλλον.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia