Τρίκαλα: Λαμπρές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο Άγιο Βησσαρίωνα

Με κάθε επισημότητα και εκκλησιαστική λαμπρότητα συνεχίστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Πολιούχου Αγίου Βησσαρίωνος.

Ακολούθησε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος. Το Θείον Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αχίλλιος Τσούτσουρας εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης καί Τυρνάβου, ενώ έψαλε ο χορός του Σωματείου Ιεροψαλτών ν. Τρικάλων «Ιωάννης ο Δαμασκηνός».

Τα μέλη του Σωματείου Ιεροψαλτών Ν. Τρικάλων «Ιωάννης ο Δαμασκηνός» : Παναγιώτης Καλαμπάκας ως χοράρχης, Μάκης ΣπύρουΝικόλαος ΛεμονάςΆρης ΝτίναςΣτέργιος Χαχάμης και Αθανάσιος Καράσης.

Με ευλάβεια παρακολούθησαν τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Υφυπουργός Κώστας Σκρέκας, οι βουλευτές Κατερίνα Παπακώστα και Θανάσης Λιούτας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Εμπορίου Χρήστος Γακόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Τρικάλων Στέργιος Νίντος, o Διοικητής Πυροσβεστικών υπηρεσιών νομού Τρικάλων Γαλάνης Δημήτρης, ο Διοικητής της ΣΜΥ Φώτης Γκίκας, η πρόεδρος του Δ.Σ. Τρικκαίων Νικολέτα Μπρουζούκη και ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Γιώργος Ζιώγας.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν αύριο Κυριακή, όπου στις 7.30 το πρωί θα τελεστεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα στις 7 θα τελεστεί Εσπερινός και Ιερά Παράκλησις του Αγίου Βησσαρίωνος.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia