Τρίκαλα: Μαγικές γεύσεις όπερας στο 2ο Opera Gala «Δημήτρης Καβράκος»

Μια εξαιρετική βραδιά με «άρωμα» όπερας παρακολούθησαν οι τρικαλινοί/ες την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021 στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο, στο Φρούριο.  Το 2ο Opera Gala «Δημήτρης Καβράκος», που εμπνεύστηκε ο παγκόσμιας εμβέλειας τρικαλινός λυρικός τραγουδιστής, υλοποιήθηκε με τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, χαρίζοντας εξαιρετικές ερμηνείες σε κάθε θεατή. Η βραδιά με τους επτά συντελεστές με την εξαιρετική κατάρτιση και καριέρα μάγεψε τους τρικαλινές και τις τρικαλινές που είχαν φροντίσει να προμηθευτούν το ηλεκτρονικό Δελτίο Εισόδου που δημιούργησε ο Δήμος Τρικκαίων.


Μεταφέροντας τον χαιρετισμό του Δημάρχου Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Εφη Λεβέντη, επεσήμανε τη σημασία της δεύτερης κατά σειρά διοργάνωσης, έστω και απόντος – λόγω των συνθηκών – του Δημήτρη Καβράκου. Και τόνισε η ίδια, το πόσο σημαντικό είναι, στην πόλη της μουσικής και των καλλιτεχνών, να συνεχίζει ο Δήμος να δίνει βήμα και έμφαση στη διοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο αντιπρόεδρος του μουσείου Τσιτσάνη, Μιχάλης Λάππας, δίνοντας έμφαση στην ουσιαστική μουσική εκπαίδευση που υλοποιείται στα Τρίκαλα, καλωσορίζοντας και τον γνωστό παρουσιαστή κ. Αλέξη Κωστάλα, που συνοδευόταν από τον διευθυντή του Φεστιβάλ Καρδίτσας κ. Νίκο Ευθυμιάδη.


Η παρουσιάστρια της βραδιάς, κ. Ειρήνη Παπαδημητρίου, πρόεδρος της PhonoQuest, υψίφωνος, ενημέρωνε το κοινό με μια μικρή περίληψη, για την άρια που κάθε φορά ερμήνευαν οι Ματίνα Τσαρουχά, Άρτεμις Μπόγρη, Άννυ Φασσέα, Γιάννης Καλύβα, Αντώνης Κορδοπάτης, Μάριος Σαραντίδης, με τη συνοδεία στο πιάνο του κ. Δημήτρη Γιάκα.

Το πρόγραμμα διανθίστηκε από αποσπάσματα έργων όπερας, μιούζικαλ ή οπερετών, όπως Cosi fan tutte, Don Giovanni , Pagliacci, Don Pasquale,  Ο κουρέας της Σεβίλλης, Τραβιάτα, Man of La Mancha, Ωραία Ελένη κ.α.
Παρέστησαν ακόμη, οι αντιδήμαρχοι κ. Μητσιάδη, Βασταρούχας και Κρανιάς και ο τ. Δήμαρχος Τρικκαίων Χρήστος Λάππας.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia