Τρίκαλα: Μαζικό το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως.

Μαζικό και με παλμό το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο κέντρο των Τρικάλων.

Δεκάδες φοιτητές και εκπαιδευτικοί έστειλαν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείο Παιδείας που φέρνει αλλαγές σε πανελλαδικές και ΑΕΙ, ζητώντας να ανοίξουν οι σχολές με ασφάλεια.

Το αγωνιστικό ραντεβού δόθηκε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, όπου οι συμμετέχοντες διατράνωσαν την έντονη αντίθεση τους στο «αντιεκπαιδευτικό» νομοσχέδιο και κατηγόρησαν την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για «αυταρχισμό», «αδιαφορία για την εκπαιδευτική πραγματικότητα» και «αυθαιρεσία στη λήψη αποφάσεων».

Από την πλευρά τους οι φοιτητές απαιτούν την απόσυρση του νομοσχεδίου ούτε σκέψη για Πανεπιστημιακή Αστυνομία, επαναλειτουργία των σχολών από το εαρινό εξάμηνο, όχι στα όρια φοίτησης και τις διαγραφές φοιτητών, ούτε σκέψη για πειθαρχικό δίκαιο, όχι στη θέσπιση βάσης εισαγωγής, να αξιοποιηθεί η τεράστια ακίνητη περιουσία των Ιδρυμάτων για να ανοίξουν οι σχολές και όχι στην ισοτίμηση των πτυχίων των ιδιωτικών κολεγίων με των Πανεπιστημίων.

Δημόσια και δωρεάν Εκπαίδευση για όλους. Όχι στα ενιαία ψηφοδέλτια και στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες. Κάτω τα χέρια από τους Φοιτητικούς Συλλόγους.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia