Τρίκαλα: Μετρούν τις αποστάσεις ασφαλείας οι ιδιοκτήτες καφέ (εικόνες)

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες των καφετεριών της Ασκληπιού για την πρεμιέρα στην εστίαση την προσεχή Δευτέρα 25 Μαΐου. Παράλληλα με τις πυρετώδεις εργασίες καθαρισμού και στησίματος των χώρων, επαγγελματίες και εργαζόμενοι των καταστημάτων άρχισαν να μετρούν με τις μεζούρες τις αποστάσεις ασφαλείας προκειμένου να αναπτύξουν τα τραπεζοκαθίσματα, τηρώντας ευλαβικά τα μέτρα ατομικής προστασίας λόγω του κορωνοϊού.

«Κινούμαστε ως δημοτική αρχή με γνώμονα τόσο την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων Εστίασης όσο και της μη επικράτησης ασυδοσίας στην κατάληψη δημοτικών χώρων, πεζοδρόμων και πεζοδρομίων. Πραγματοποιούνται αλλεπάλληλες συναντήσεις με εκπροσώπους της Εστίασης, ένας εκ των οποίων είμαι και εγώ, ώστε να βρεθεί η βέλτιστη λύση για όλους μας. Με τον πρόεδρο των καταστημάτων Δημήτρη Μαγκούτη εξετάζουμε κάθε λύση που μπορεί να ανακουφίσει της επιχειρήσεις της Εστίασης της πόλης στο μετρό του δυνατού» , σημείωσε ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Καταβούτας.

Τα αυστηρά μέτρα λειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης προβλέπουν έναν πελάτη ανά 2τ.μ., μέγιστο αριθμό έξι πελατών ανά τραπέζι εκτός αν πρόκειται για οικογένεια με ανήλικα τέκνα, αποστάσεις τραπεζιών από 0,70 έως 1,70μ. ανάλογα με τις καρέκλες που υπάρχουν σε κάθε τραπέζι και υποχρεωτική χρήση μάσκας ή ασπίδας προσώπου από το προσωπικό.

Η εξαγγελία της Κυβέρνησης για παραχώρηση επιπλέον τετραγωνικών μέτρων σε κοινόχρηστους χώρους, τους βρίσκει σύμφωνους, ως λύση ανάγκης, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα εμποδίζεται η απρόσκοπτη διέλευση των πεζών.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia