Τρίκαλα: Με επιτυχία έγινε η ημερίδα με θέμα «200 χρόνια μέριμνα για το παιδί»

Η Ελληνική Εταιρία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας συνδιοργάνωσε με τον Δήμο Τρικκαίων και σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και τον Ιατρικό Σύλλογο Τρικάλων, Υβριδική Ημερίδα με θέμα «Από τον Καποδίστρια έως σήμερα με το βλέμμα στο μέλλον: 200 χρόνια μέριμνα για το παιδί». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021 στο Μουσείο Τσιτσάνη.

Στην ημερίδα συμμετείχαν διακεκριμένοι ομιλητές και επιστήμονες, οι οποίοι ανέπτύξαν θέματα που σχετίζονται με την υγεία των παιδιών και εφήβων.

Τιμώμενο πρόσωπο του συνεδρίου ο Πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου, τον οποίο βράβευσε ο Δήμαρχος Τρικκαίων.


Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην ιστορική πόλη των Τρικάλων, την αρχαία Τρίκκη, όπου η ιατρική βρήκε την επιστημονική της έκφραση από τους πανάρχαιους χρόνους, αφού, όπως αναφέρεται στον Όμηρο, δύο περίφημοι Τρικκαίοι Ασκληπιάδες, ο Μαχάων και ο Ποδαλείριος, ήταν οι αρχίατροι του Τρωϊκού πολέμου, όταν η Τρίκκη έλαβε μέρος στον πόλεμο της Τροίας.


Ηταν αφιερωμένο επίσης στα 200 χρόνια μέριμνας για το παιδί, από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, αφού ο πρώτος Κυβερνήτης του ανεξάρτητου Ελληνικού κράτους, Ιωάννης Καποδίστριας, έλαβε ειδικά μέτρα προστασίας και μέριμνας για το παιδί μέσω της αλληλοδιδακτικής μεθόδου και της ίδρυσης των ορφανοτροφείων του Πόρου και της Αίγινας.

Ευχαριστούμε τον φίλο μας Γιώργο για το πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia