“Τρίκαλα, μικρή κοιτίδα παραγωγής πολιτισμού”

Το Π/Σ που μας πέρασε είχα την χαρά να παρευρεθώ σε δύο εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη μας. Η πρώτη χρονικά την Παρασκευή η οποία έλαβε χώρα στο Μουσικό στέκι Ανδρομέδα στην οδό Στρατηγού Σαράφη, όπου και παρακολούθησα την συναυλία του γνωστού τραγουδοποιού Νίκου Πορτοκάλογλου.

Σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα ταξιδέψαμε στο παρελθόν απολαμβάνοντας τα τραγούδια του που αγαπήσαμε στα χρόνια της εφηβείας μας.

Το καλό με αυτού του είδους τους τραγουδοποιούς είναι ότι διαθέτουν ένα εκπαιδευμένο κοινό που τους ακολουθεί πιστά σε όλη την επαγγελματική τους διαδρομή.

Αποτέλεσμα αυτής της χημείας είναι η ανταποδοτικότητα και η αμεσότητα, μιας αμφίδρομης σχέσεις που παράγει ηδονικές και απολαυστικές βραδιές.


Την επόμενη μέρα το Σάββατο, σειρά είχε η παράσταση “Η πόρνη από πάνω” με πρωταγωνίστρια την Κατερίνα Διδασκάλου στο Πνευματικό κέντρο Τρικάλων.

Μία παράσταση την οποία διοργάνωσε το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του δήμου Τρικκαίων στο πλαίσιο μιας καμπάνιας για την κακοποίηση των γυναικών.


Την συγκεκριμένη παράσταση με την κυρία Διδασκάλου την είχα πρωτοδεί το καλοκαίρι του 2017 στην Αίγινα, και με είχε εντυπωσιάσει η πληθωρική παρουσία και η εξαιρετική ερμηνεία της πρωταγωνίστριας, αλλά και τα μηνύματα που διαχέονται μέσα από το έργο.

Δυστυχώς παρότι η αίθουσα ήταν κατάμεστη και το κοινό ευχαριστήθηκε το έργο και την συγκλονιστική ερμηνεία της κυρίας Διδασκάλου,
υπήρχε και κόσμος που έδειξε ασέβεια προς την ηθοποιό αφού παρά τις επανειλημμένες συστάσεις αρνήθηκαν να απενεργοποιήσουν τα κινητά τους με αποτέλεσμα να προκαλέσουν την έντονη αντίδραση και δυσφορία των υπολοίπων θεατών (εδώ σε αντίθεση με τις συναυλίες το κοινό χρειάζεται εκπαίδευση).


Παρακολουθώντας (και συμμετέχοντας και ο ίδιος αφού σύντομα πρόκειται να ανεβάσω στην πόλη μας ένα δικό μου θεατρικό έργο) τα καλλιτεχνικά δρώμενα, διαπιστώνω ότι τα Τρίκαλα έχουν κάνει βήματα προόδου -παρά τις όποιες παραφωνίες- και τείνουν να γίνουν σιγά-σιγά μία μικρή κοιτίδα παραγωγής πολιτισμού. Σε αυτό θα έλεγα ότι συμβάλλουν πάρα πολύ τα διάφορα ερασιτεχνικά σχήματα είτε μουσικά είτε θεατρικά, καθώς και οι πολιτιστικές ομάδες, που σαν μανιτάρια ξεφυτρώνουν στην ωραία μας πόλη.

Αριστοτέλης Κερασοβίτης
(Ελεύθερος επαγγελματίας, συγγραφέας, ερασιτέχνης ηθοποιός)

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia