Τρίκαλα: Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών

Στην απέναντι όχθη βρίσκει και πάλι τους εκπαιδευτικούς η κυβέρνηση, αυτή τη φορά με αφορμή την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να εξαλείψει στο νέο ωρολόγιο πρόγραμμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μαθήματα όπως τα καλλιτεχνικά, η κοινωνιολογία και άλλα, αυξάνοντας αντιθέτως ώρες όπως αυτές της πληροφορικής, των ξένων γλωσσών και της Φυσικής Αγωγής.

Οι καθηγητές διαμαρτύρονται για την κατάργηση των μαθημάτων των Καλλιτεχνικών και της Μουσικής από το ωρολόγιο πρόγραμμα του λυκείου.

Οι προωθούμενες αλλαγές αποτέλεσαν τη θρυαλλίδα για νέα διαμαρτυρία της ΕΛΜΕ Τρικάλων το μεσημέρι της Τρίτης, κάτω από την τοπική Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι εκπαιδευτικοί τόνισαν πως δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από την ψήφιση του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου από την κυβέρνηση της ΝΔ και η λεγόμενη «αναβάθμιση του σχολείου» ξεκίνησε με την πρώτη πράξη επίθεσης στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών.

Την Δευτερα 29 Ιουνίου, στην αίθουσα του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου θα υπάρξει νεα ενημερωτική συνάντηση των εκπαιδευτικών για όλες τις εξελίξεις.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia