Τρίκαλα – Πρωτομαγιά: Δυναμική συγκέντρωση από Εργατικά σωματεία και μαζικούς φορείς

Τη θέλησή τους να δυναμώσουν την πάλη ενάντια στην ακρίβεια, για την ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος με την υπογραφή ικανοποιητικών συμβάσεων και αυξήσεις στους μισθούς, αλλά και τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις τραγικές επιπτώσεις του για τον λαό, διατράνωσαν εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς των Τρικάλων, με τη μαχητική και μαζική συγκέντρωση που πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί. 

Από νωρίς τα σωματεία με τις σημαίες και τα πανό τους έπαιρναν θέση στις τρεις προσυγκεντρώσεις που διοργανώθηκαν και οι οποίες κατευθύνθηκαν στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων, Κώστας Γεραγόρης, που στάθηκε στην υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στα μεροκάματα, από την Ομοσπονδία Οικοδόμων, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως «είναι αποτέλεσμα του οργανωμένου αγώνα, των πανελλαδικών απεργιακών κινητοποιήσεων της Ομοσπονδίας και των σωματείων στους χώρους δουλειάς. Αποτελεί ένα πολύ μεγάλο όπλο στα χέρια των οικοδόμων, που θα αξιοποιηθεί για  βελτίωση των όρων δουλειάς και ασφάλισης».

Χαιρέτισε ακόμα ο Λάμπρος Τσέκας,  πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων «Η Άνοιξη», που στάθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιοπαλαιστές αγρότες με την αύξηση του κόστους παραγωγής, τονίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη κοινού αγώνα εργατών και αγροτών απέναντι στην πολιτική στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων και προώθησης της ΚΑΠ που υλοποιούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Ηλίας Σέγγης, πρόεδρος του Παραρτήματος του ΠΜΣ, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «διέξοδος για τους εργαζόμενους υπάρχει μόνο σε σύγκρουση με αυτήν την πολιτική, τους νόμους, τα κόμματα και τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου. Μόνο στον ταξικό αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα!».

Ακολούθησε πορεία με αγωνιστικό παλμό μέχρι την πλατεία Εργάτη όπου και κατατέθηκαν στεφάνια και λουλούδια από εργατικά σωματεία και φορείς του μαζικού λαϊκού κινήματος.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia