Τρίκαλα: Πυρκαγιά σε εξέλιξη στη «Λάκα» Αγ. Προκοπίου

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγο, περίπου στις 2:00 σήμερα το μεσημέρι στον συνοικισμό «Λάκα», 2 χιλιόμετρα νότια της Τοπικής Κοινότητας του Αγ. Προκοπίου του Δ. Πύλης, κατακαίγοντας ξηρικούς αγρούς και εκτάσεις με πουρνάρι, με τις εκεί κατοικίες να αποφεύγουν αρχικά τον κίνδυνο.

Την πυρκαγιά ευνοούν στην ανάπτυξη και εξέλιξή της οι δύσκολες καιρικές συνθήκες των ημερών, όπου κυριαρχεί ο καύσωνας με πολύ  υψηλές θερμοκρασίες, απόλυτη ξηρασία κι δυνατούς βόρειους ανέμους, που πνέουν αυτή την ώρα στην περιοχή.

Η φωτιά ξεκίνησε από ξηρικό αγρό, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, με ανοδική προς την κορυφή του βουνού κατεύθυνση, σύμφωνα και με την φορά του ανέμου.

Από την πρώτη στιγμή στην περιοχή βρέθηκαν και ρίχθηκαν στην μάχη της πυρόσβεσης ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, με υδροφόρα τμήματα από Πύλη, Τρίκαλα, Λάρισα, Μουζάκι και Καλαμπάκα, καθώς και πεζοπόρα τμήματα, προσπαθώντας να ανακόψουν και να θέσουν υπό έλεγχο την πύρινη λαίλαπα.

Ο Δήμος Πύλης συμμετέχει και ο τομέας Πολ. Προστασίας, συμμετέχει στην όλη προσπάθεια επικουρικά με μία υδροφόρα, η οποία ανατροφοδοτεί με νερό τα υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα. εξασφαλίζοντας πολύτιμο χρόνο, στο έργο της κατάσβεσης.

Παρόντες στο σημείο της πυρκαγιάς βρίσκονται συντονίζοντας το έργο της κατάσβεσης ο Προϊστάμενος & αναπληρωτής Προϊστάμενος του ΠΚ Πύλης ανθυποπυραγοί κ.κ. Δ. Τσίρκας & Γ. Καραχάλιος, καθώς και ο Περιφερειακός Δ/τής ΠΥ Θεσσαλίας κ. Ευάγγ. Φαλάρας.

ΠΗΓΗ: Pylinews.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia