Τρίκαλα: Συγκινητική βραδιά αφιερωμένη στον Κώστα Βίρβο (βίντεο)

Γέμισε η «παραλία ζάχαρη» στις όχθες του Αγιαμονιώτη από κόσμο που απόλαυσε το βράδυ της Κυριακής μια υπέροχη μουσική βραδιά αφιερωμένη στον λαϊκό ποιητή Κώστα Βίρβο.

Η συναυλία περιελάμβανε δραματοποίηση τραγουδιών του Κώστα Βίρβου από τον «Θεσσαλικό Κύκλο», από το 20ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων (Λεπτοκαρυάς), τραγούδια του Κώστα Βίρβου από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πηγής, ενώ ο χώρος πλημύρισε από τα τραγούδια – μεγάλες επιτυχίες του στιχουργού.

Η πρώτη συναυλία στην υπό διαμόρφωση νέα «παραλία ζάχαρη» έχει ιδαίτερη σημασία καθώς σ’ αυτό το μέρος πέρασε τα παιδικά του χρόνια ο μεγάλος στιχουργός – ποιητής.

Προηγήθηκε χαιρετισμός του Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος στάθηκε στο έργο, την προσφορά και την παρακαταθήκη που άφησε ο σπουδαίος στιχουργός. Φανερά συγκινημένες είπαν δυο λόγια για τον πατέρα τους οι κόρες του Αναστασία και Μαρία, οι οποίες ευχαρίστησαν τον Δήμο Τρικκαιων για την τιμητική βραδιά.

Την ξεχωριστή βραδιά διοργάνωσε το Μουσείο Τσιτσάνη, με την ευκαιρία της μεταφοράς των οστών του Κωστα Βιρβου στο Α’ Νεκροταφειο Τρικάλων, όπου ο Δήμος Τρικκαίων, με τη συνεργασία της οικογένειας Βίρβου, κατασκεύασε μνημείο.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia