Τρίκαλα: Συλλαλητήριο ενάντια στο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο

Η παιδεία είναι ζήτημα όλου του λαού!

            Τη Δευτέρα 28 Ιουνίου παρουσιάστηκε από την κυβέρνηση το σχέδιο για το “νέο αναβαθμισμένο σχολείο”. Πρόκειται για το τέταρτο κατά σειρά αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, το οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί να το ψηφίσει μέσα στο κατακαλόκαιρο, κυριολεκτικά σαν τον κλέφτη. Το νομοσχέδιο με τον παραπλανητικό τίτλο «αναβάθμιση του σχολείου» αποτελεί βαθιά αντιδραστική τομή που χτυπά βάναυσα τη μορφωτική αποστολή του σχολείου. 

Βάση του νομοσχεδίου  αποτελούν οι κατευθύνσεις της Ε.Ε. και του Ο.Ο.Σ.Α, οι απαιτήσεις του ΣΕΒ και των εργοδοτικών ενώσεων για έναν μελλοντικό εργαζόμενο φθηνό, ευέλικτο και προσαρμοσμένο στις δικές τους ανάγκες για κερδοφορία, για ένα σχολείο πιο φθηνό για το κράτος και πιο «φιλικό» για τις επιχειρήσεις. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι την ίδια περίοδο που παρουσιάζουν το νομοσχέδιο για την Παιδεία, προχωρούν σε κατάργηση του 8ώρου, διάλυση του ασφαλιστικού, χτυπούν το δικαίωμα στην απεργία.

Η κυβέρνηση μέσα από εύηχες λέξεις και φράσεις, όπως «αυτονομία», «μεγαλύτερη ελευθερία στη λήψη αποφάσεων» προσπαθεί να κρύψει τους πραγματικούς της στόχους : 

  • να μεγαλώσει τους φραγμούς στη μόρφωση, ιδιαίτερα για τα παιδιά των πιο φτωχών λαϊκών οικογενειών, 
  • να εντείνει τις ταξικές και μορφωτικές ανισότητες (για παράδειγμα, με το διαφορετικό βιβλίο άλλα θα μαθαίνει ο «καλός», άλλα ο «μέτριος» και άλλα ο «κακός» μαθητής),  
  • να οδηγήσει στην ακόμα μεγαλύτερη ταξική κατηγοριοποίηση των σχολείων, 
  • να εισαγάγει την επιχειρηματική λειτουργία των σχολείων για την ανεύρεση πόρων και την χρηματοδότησή τους με δωρεές, χορηγίες και παροχές από τρίτους, αναγκάζοντας και εμάς τους γονείς να βάζουμε ακόμα πιο  βαθιά το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες των σχολείων.

        Το σωματείο μας στηρίζει το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο – απάντηση στο αντιδραστικό νομοσχέδιο που δίνουν εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, με συλλαλητήριο στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, τη Δευτέρα 12/7 στις 8:00 μ.μ.,

           Δηλώνουμε: «Δεν θα περάσει το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που μετατρέπει το σχολείο σε επιχείρηση, γενικεύει τις μορφωτικές ανισότητες και απαξιώνει τον εκπαιδευτικό».

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ –
ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΚΛΑΒΟΣ Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ

Εργατικά  Σωματεία   Τρικάλων

● Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων  Ποτών  ● Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων

● Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων   ● Σωματείο Λογιστών και Βοηθών Λογιστών

● Παράρτημα Τρικάλων του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia