Τρίκαλα: Συλλαλητήριο με τρακτέρ ενάντια στον προϋπολογισμό (Εικόνες & Βίντεο)

Δυναμική απάντηση στις πολιτικές των κυβερνήσεων και της Ε.Ε., που καταδικάζουν τον αγροτικό κόσμο στην φτώχεια και την παγωνιά, έδωσαν οι αγρότες της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Τρικάλων (ΟΑΣΤ) “Η Άνοιξη”.

Το πρωί του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό, με τα τρακτέρ στην πλατεία Ρήγα Φεραίου να δείχνουν την πρόθεση των αγροτών για κλιμάκωση του αγώνα ώστε να εκφράσουν την αγανάκτηση τους για το υψηλό κόστος παραγωγής και τις χαμηλές & ανοιχτές τιμές που δίνουν οι μεγαλέμποροι και οι μεταποιητικές βιομηχανίες.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν επίσης, σωματεία και φορείς του νομού Τρικάλων.

Την εκδήλωση χαιρέτισε η Βάσω Μπακάση, μέλος του ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΤ και Περιφερειακή Σύμβουλος Θεσσαλίας με τη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ».

Λάμπρος Τσέκας: Μας βγάζουν ξανά στο δρόμο.

Στα πολλά και οξυμένα προβλήματα που αναγκάζουν τους αγρότες να βγουν ξανά στους δρόμους , αναφέρθηκε στην ομιλία του ο πρόεδρος της «Άνοιξης», Λάμπρος Τσέκας, επισημαίνοντας ότι άλλος δρόμος για την επιβίωση δεν υπάρχει πέρα από τον μαζικό, οργανωμένο αγώνα.

Διεκδικούν:

●    Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια.

● Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

●  Αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος.

●  Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.

Το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε με πορεία στο κέντρο της πόλης. Δείτε φωτογραφίες:

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia