Τρίκαλα: Φώναξαν κατά της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις

Συλλαλητήριο στα Τρίκαλα τη μέρα της ψήφισης στη Βουλή της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας.

Ηχηρό μήνυμα εναντίον της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις έστειλαν το απόγευμα της Πέμπτης εργατικά σωματεία και φορείς των Τρικάλων που συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων.

Οι συμμετέχονες τόνισαν πως είναι μια Συμφωνία επικίνδυνη. Επεκτείνεται αρχικά για πέντε χρόνια και στη συνέχεια επ’ αόριστον μετατρέποντας τη χώρα μας σε ΑμερικανοΝΑΤΟικό πολεμικό ορμητήριο και ταυτόχρονα σε στόχο αντιποίνων! Αυτό μαρτυρά η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία για λογαριασμό των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ! Ήδη η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία, που προετοιμάστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, εφαρμόζεται στην πράξη με τις υποδομές στην Αλεξανδρούπολη, στη Σούδα, στη Λάρισα και σε όλη τη χώρα να συμμετέχουν στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία! Σε αυτό το πλαίσιο η Ελλάδα στέλνει πολεμικό υλικό και προετοιμάζεται να στείλει και τμήματα των ενόπλων δυνάμεών της, ενώ ταυτόχρονα δεκάδες ασκήσεις – πρόβες πολέμου βρίσκονται σε εξέλιξη!

Την κεντρική ομιλία έκανε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων Λάζαρος Τσουμένης, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις και να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Το συλλαληλητήριο ολοκληρώθηκε με πορεία στο κέντρο της πόλης.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia