Υπερυψωμένες διαβάσεις για προστασία μαθητών/τριών στα Τρίκαλα

Την πρώτη από τις 4 υπερυψωμένες διαβάσεις για ασφάλεια μαθητών/τριών ολοκλήρωσε ο Δήμος Τρικκαίων,. Πρόκειται για μια σύγχρονη πρακτική, που χωρίς να διαταράσσεται η κίνηση οχημάτων, με μείωση απλώς της ταχύτητας, καθίσταται ευκολότερη και ασφαλέστερη η μετακίνηση των μαθητών/τριών από και προς τη σχολική μονάδα.
Η πρώτη υπερυψωμένη διάβαση ολοκληρώθηκε στη διασταύρωση μπροστά από το 13ο Δημοτικό Σχολείο (Ριζαριού) μετά και από κυκλοφοριακή μελέτη που εκπονήθηκε. Τα οχήματα μειώνουν ταχύτητα και είναι πλέον ευκολότερος ο έλεγχος της κίνησης και κυκλοφορίας από οδηγούς και πεζούς.
Η αντιδήμαρχος Βασιλένα Μητσιάδη σημείωσε ότι η παρουσίαση του κόμβου έγινε στο πλαίσιο της Εβδομάδας Κινητικότητας, συνεχίζοντας παρεμβάσεις για τη βελτίωση της κίνησης και κυκλοφορίας όλων.


Ο Δήμος Τρικκαίων, έχοντας εντάξει το σχετικό έργο στο πρόγραμμα «Φιλόδημος», συνεχίζει με άλλες 3 υπερυψωμένες διαβάσεις.
Αυτές θα κατασκευαστούν:
– Μπροστά από το Δημοτικό Σχολείο Μεγαλοχωρίου
– Μπροστά από το 7ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων (οδός Πύλης) Στη διασταύρωση των οδών Βούλγαρη και Μαυροκορδάτου. Ένα σημείο ιδιαιτέρως επικίνδυνο, με «ιστορικό» ατυχημάτων.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia