Υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο «Ανάπλαση οδού Μετεώρων της Δ.Κ. Καλαμπάκας»

Υπεγράφη σήμερα, 26/5/2022 η σύμβαση εκτέλεσης του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΔΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΤΗΣ Δ.Κ. ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ», προϋπολογισμού 170.000,00€, μεταξύ του Δήμου Μετεώρων και της αναδόχου εταιρίας «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΜΟΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΟΡΕΣΤΗΣ – ΜΟΣΧΟΣ – ΜΕΤΡΟΝ Α.Τ.Ε.»

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020 προσέγγιση CLLD LEADER» με συγχρηματοδότηση από το Ε.Γ.Τ.Α.Α. και από Εθνική Δαπάνη.

Με την κατασκευή του έργου επιτυγχάνεται ενιαία αισθητική εικόνα της οδού Μετεώρων με τις συμβαλλόμενες οδούς Ιωαννίνων και Πίνδου αλλά και με τη συνέχεια της οδού Μετεώρων (από οδό Ιωαννίνων έως Πατριάρχου Δημητρίου).

H βελτίωση της κυκλοφοριακής ροής επιτυγχάνεται με την εφαρμογή νησίδας τύπου «κυκλικού κόμβου», η οποία χωροθετείται κατάλληλα ώστε να ρυθμίζει τις κινήσεις επί της οδού Μετεώρων, ακόμη και των αναστροφών των οχημάτων που κινούνται επί της οδού Ιωαννίνων. 

Ειδικότερα προτείνονται:

Οριζοντιογραφικές αλλαγές με κατάλληλες επεκτάσεις πεζοδρομίων τοπικά για την χωροθέτηση των θέσεων στάθμευσης αλλά και διαμόρφωση κεντρικής νησίδας με πεζοδρόμιο και στάθμευση υπό γωνία, αμφίπλευρα.

Η επιφάνεια του καταστρώματος των χώρων στάθμευσης θα έχει την ίδια στάθμη με το υφιστάμενο κατάστρωμα κυκλοφορίας.

Όπου υπάρχουν φρεάτια απορροής ομβρίων, αυτά θα υπερυψωθούν κατάλληλα ή θα συνδεθούν με νέα φρεάτια σε επίκαιρα σημεία όπου διατηρούνται τα υφιστάμενα κράσπεδα λίγο πριν τις εφαρμοζόμενες επεκτάσεις πεζοδρομίων. 

Κατασκευάζεται αυστηρά λωρίδα όδευσης τυφλών και ράμπες για ΑΜΕΑ.

Ο φωτισμός της περιοχής σήμερα θεωρείται ανεπαρκής και προβλέπεται εγκατάσταση δικτύου οδοφωτισμού με φωτιστικά τύπου LED όμοια με τα υπάρχοντα φωτιστικά της οδού Τρικάλων.

Από το γραφείο του Δημάρχου

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia