Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στις Λογγιές!

Υπό έλεγχο βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι στις Λογγιές του Δήμου Πύλης, η οποία σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οφείλεται σε αμέλεια κατοίκου του οικισμού που προσπάθησε να κάψει ξερόχορτα σε δικό του χωράφι! Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ του PyliNews η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων με αποτέλεσμα να περάσει την Ε.Ο.Τρικάλων Άρτας και να περιορίσει το καταστροφικό της έργο ανάμεσα στις περιοχές <<Αναβρυσούλα>> και χαμηλά της Τ.Κ. Κοτρωνίου.

Μετά από πολύωρες προσπάθειες των επίγειων και εναέριων δυνάμεων της Πυροσβεστικής (συνέδραμαν αεροπλάνα καναντέρ) η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο αργά το απόγευμα έχοντας κάψει περίπου 100 στρέμματα δάσους από πεύκο και πουρνάρι χωρίς να αναφερθεί ζημιά σε οικία ή κτηνοτροφική εγκατάσταση!


Στο σημείο της πυρκαγιάς από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Μαράβας, ο Αντ/ρχης Π.Ε. Τρικάλων κ. Χρ. Μιχαλάκης, ο ΑΝτ/ρχος Πολ. Προστασίας κ. Σωτ. Αγγέλης & ο νέος υποψήφιος για τον δημαρχιακό θώκο του Δ. πύλης κ. Βαλ. Τσιούτσιας, που ενημερώθηκαν διεξοδικά από τους συντονιστές της πυρόσβεσης για την όλη κατάσταση.


Την όλη επιχείρηση της πυρόσβεσης συντονίζουν ο ίδιος ο Περιφερειακός Δ/τής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας κ. Χρ. Σπαθούλας, ο Υπ/τής της Π.Υ. Τρικάλων κ. Νικ. Μπαλατσούκας & ο αναπληρωτής Προϊστάμενος του Π.Κ. Πύλης κ. Γιώργος Καραχάλιος.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia