Φίλοι Σιδηροδρόμου Τρικάλων: Να ξαναρχίσει το γρηγορότερο η συγκοινωνία με την Αθήνα

Να ξαναρχίσει το γρηγορότερο η συγκοινωνία με την Αθήνα.

Η ανακοίνωση της επανέναρξης των δρομολογίων δυστυχώς δεν περιλαμβάνει στην πρώτη της φάση τουλάχιστον την περιοχή μας, η οποία έτσι κι αλλιώς είχε ελάχιστα δρομολόγια. 

Η παράταση της αναστολής των δρομολογίων ενέχει τον κίνδυνο της καταστροφής υλικών της υποδομής αλλά και τον κίνδυνο  της οικονομικής ζημίας στην περιοχή της Καλαμπάκας, ιδιαίτερα ενόψει του Πάσχα των Καθολικών, αφού πάρα πολλοί τουρίστες έχουν ήδη προγραμματίσει να την επισκεφθούν με το τρένο.

Θεωρούμε, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός της λειτουργίας της τηλεδιοίκησης νοτίως του Παλαιοφαρσάλλου, ότι  δεν πρέπει να καθυστερήσει και άλλο η δρομολόγηση της απευθείας σύνδεσης Αθήνας-Καλαμπάκας.

Ζητούμε λοιπόν να επαναλειτουργήσουν τα δρομολόγια με όρους ασφάλειας την οποία επιτυγχάνει η επάνδρωση των σταθμών με προσωπικό υπεύθυνο και εξειδικευμένο καθώς και η αυστηρή τήρηση του κανονισμού κυκλοφορίας.

Αύριο Πέμπτη 16 Μαρτίου καλούμε τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στις 12 το μεσημέρι για να διαμαρτυρηθούμε για μια ακόμα φορά για την απαξίωση και διάλυση του σιδηροδρόμου η οποία  είχε σαν αποτέλεσμα το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών  με τα τόσα πολλά τραγικά θύματα.

Θέλουμε σιδηρόδρομο που η λειτουργία του  θα εξυπηρετεί με ασφάλεια τους πολίτες και όχι τα κάθε είδους άλλα ξένα προς αυτούς συμφέροντα.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia