Φούσκωσαν οι χείμαρροι στα χωριά της Φαρκαδόνας, στα όριά του ο Πηνειός

Όσο νερό δεν έπεσε σε έναν ολόκληρο χειμώνα ήρθε να πέσει μέσα σε ένα 48ωρο. Το σκηνικό που διαμορφώνεται στην περιοχή της Φαρκαδόνας και σε ολόκληρο το νομό Τρικάλων από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής έως και σήμερα είναι άκρως χειμωνιάτικο παρά το γεγονός ότι διανύουμε τον Απρίλιο. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν και την περιοχή της Φαρκαδόνας, θέτοντας σε διαρκή ετοιμότητα τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν από το πρωί του Σαββάτου και συνεχίστηκαν την Κυριακή είχαν ως αποτέλεσμα να φουσκώσουν χείμαρροι και παραπόταμοι, με την προσοχή όλων να είναι στραμμένη στον Πηνειό ποταμό, ο οποίος κυλά στα όριά του.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής οι μεγάλες ποσότητες νερού που κατηφόρισαν από τα ορεινά της Οιχαλίας αποτέλεσαν την αφορμή για να φουσκώσει επικίνδυνα ο Νεοχωρίτης ποταμός, ο οποίος χύνεται στο Πηνειό. Ανάλογη εικόνα παρουσιάζουν οι χείμαρροι σε Διάσελλο, Αχλαδοχώρι και Ζάρκο, οι οποίοι δέχονται μεγάλους όγκους νερού από τα ορεινά.

Οι εικόνες που κατέγραψε η «ΚΡΗΝΗ LIVE» από την Οιχαλία είναι αποκαλυπτικές. Νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής υπήρξε μερική υπερχείλιση του Πηνειού στον Κλοκοτό, με αποτέλεσμα η Αστυνομία να διακόψει την κίνηση στην συνδετήρια γέφυρα που ενώνει το χωριό με τον γειτονικό οικισμό της Μαραθέας.

Στο υπόλοιπο φάσμα του Δήμου η κατάσταση του Πηνειού δείχνει ελεγχόμενη μέχρι στιγμής. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι ακριβώς θα συμβεί τις επόμενες ώρες με την κάθοδο νερού τόσο από το νομό Τρικάλων, όσο και από το γειτονικό νομό της Καρδίτσας.

Οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και του Δήμου Φαρκαδόνας παρακολουθούν το φαινόμενο, από το ύψος της Νομής έως και την Πηνειάδα.

Στο σημείο βρέθηκε από το πρωί της Κυριακής ο δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Ζαφείρης και άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia