Φυλική Αταξία: Προβολή ταινίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Δεν τα πάμε πολύ καλά με τις θεσμοθετημένες παγκόσμιες ημέρες, αυτή όμως έχει το νόημά της.

Στο πηχτό σκοτάδι των γυναικοκτονιών (50+ από τις αρχές του 2021 στην Ελλάδα) και των βιασμών, των κακοποιήσεων και των παιδοβιασμών, της ενδοοικογενειακής βίας και του trafficking, καλούμαστε μαχητικά, συλλογικά και αλληλέγγυα, να δημιουργήσουμε ρωγμές φωτός.

Με αφορμή την ημέρα, σας προσκαλούμε όλες και όλους να παρακολουθήσουμε (με ελεύθερη είσοδο) την προβολή μιας πολυβραβευμένης ισπανικής ταινίας στο φιλόξενο χώρο της Σουίτας Art Cafe, την Παρασκευή 25/11 στις 8.00μμ και, αν έχουμε διάθεση, να την συζητήσουμε.

“Μέσα απ’ τα Μάτια σου” – Te Doy Mis Ojos, σε σκηνοθεσία της Iciar Bollain

2003 Ισπανία

Διάρκεια 109’

Πώς ξαναγράφουμε ένα σύνολο οικογενειακών κανόνων; Πώς καθορίζεται ποιος είναι ποιος και ποιος κάνει τι; Πώς η οικογένεια δεν μετατρέπεται σε δυστοπικό τοπίο; Όταν, όπου λένε “σπίτι” καταλαβαίνουμε “κόλαση”, όπου ακούμε για αγάπη υπάρχει πόνος και όταν αυτοί οι κανόνες υπόσχονται προστασία, στην πραγματικότητα εννοούν τρόμο.

Το Te Doy Mis Ojos είναι η ιστορία της Πίλαρ και του Αντόνιο, καθώς και των ανθρώπων γύρω τους : μιας μητέρας που ανέχεται, μιας αδερφής που δεν καταλαβαίνει και ενός γιου που τα βλέπει όλα και σωπαίνει.

Μια ιστορία για την αγάπη και το φόβο, την ελευθερία και τον έλεγχο, την αξιοπρέπεια και την εξουσία, τη συλλογική ευθύνη και τη χειραγώγηση, για την ενδυνάμωση και τη χειραφέτηση.

Φυλική Αταξία

φεμινιστική ομάδα Τρικάλων

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia