Φωνή αγανάκτησης από τους Νοσοκομειακούς γιατρούς στα Τρίκαλα – Στο στόχαστρο το νέο νομοσχέδιο (Βίντεο)

Με κεντρικό σύνθημα ΔΕ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ –ΔΕΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ –ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Κέντρων Υγείας Τρικάλων συμμετείχε μαζικά στην σημερνή πανυγειονομική απεργία με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα ΤΕΠ, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο της υγείας.

Οι γιατροί ύψωσαν φωνή αγανάκτησης για την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων και ζητούν την άμεση επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

O πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΤ Βάιος Τάσιος και η Εύα Πατρίκαλου εκ μέρους της ΟΕΝΓΕ, φώναξαν ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, ζητώντας να σταματήσουν οι συγχωνεύσεις υγειονομικών μονάδων και οι διώξεις σε βάρος υγειονομικών. Ταυτόχρονα έβαλαν κατά του νέου νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που έχει στα σκαριά η κυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά πως διαλύει ότι έχει απομείνει από το δικαίωμα των ασθενών στη δωρεάν υγεία.

Διεκδικούν:

  • Άμεση εφαρμογή των τελεσίδικων αποφάσεων του ΣτΕ και του Αρείου Πάγου. Επαναφορά 13ου και 14ου  μισθού. Αυτοτελής φορολόγηση 20% των τακτικών εφημεριών. Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες. Άμεση πληρωμή στο ακέραιο του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών (τακτικών και πρόσθετων ) και της ειδικής αποζημίωσης του άρθρου 88 και του άρθρου 90 του Ν.4850/2021.
  • Επαναφορά όλωντων επιδομάτων που έχουν μειωθεί –καταργηθεί (επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης –βιβλιοθήκης).Χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας. Επίδομα χρόνου προϋπηρεσίας,συμπεριλαμβανομένου και του χρόνου άσκησης ειδικότητας,4% με τη συμπλήρωση ενός έτους υπηρεσίας, προσαυξανόμενο κατά 4% ανά διετία.
  • Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.
  • Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών, συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, άμεση προκήρυξη του συνόλουτων κενώνοργανικών θέσεων. 

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia