‘’Φωνή βοώντος εν τη ερήμω…’’ Η θέση του Εμπορικού Συλλόγου Πύλης για τις ενημερωτικές πινακίδες

‘’φωνή βοώντος εν τη ερήμω…’’

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να αναλύσουμε ένα σημαντικό θέμα που απασχολεί τα μέλη μας περισσότερο από δύο χρόνια. Μιλάμε για τις ενημερωτικές πινακίδες σχετικά με τα καταστήματα της Πύλης μετά και τις νέες κυκλοφοριακές αλλαγές λόγω του νέου τμήματος της εθνικής οδού Τρικάλων Άρτης. Ο δρόμος αυτός παραδόθηκε στα τέλη του 2020 και ακόμα δεν έχουν τοποθετηθεί πινακίδες που να ειδοποιούν τους διερχόμενους για την αγορά της Πύλης και τα καταστήματα που υπάρχουν εδώ!!

Ήδη από τον Ιούλιο του 2020 ο Εμπορικός Σύλλογος Πύλης είχε καταθέσει αίτημα τοποθέτησης πινακίδων στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δυστυχώς κανένας υπεύθυνος ή αρμόδιος δεν βρέθηκε να συμμεριστεί την αγωνία των επιχειρήσεων για τους πεσμένους τζίρους και τους πελάτες που έπαψαν να διέρχονται από αυτές λόγω του νέου δρόμου. Το επόμενο διάστημα μέχρι και προσφάτως το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου προσπάθησε επανειλημμένα να εγκριθεί το αίτημα και να τοποθετηθούν οι πινακίδες.

Αρχικά πέρασε ένα μεγάλο διάστημα όπου ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πύλης επέρριπτε τις ευθύνες για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση μεταξύ Περιφέρειας και Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Ζητήσαμε την γνώμη του Αντιπεριφεριάρχη και μάθαμε ότι εντός οικισμού , όπου υποδείξαμε τα σημεία τοποθέτησης, είναι αρμοδιότητας του Δήμου η τοποθέτηση. Μετά την διευκρίνιση αυτή ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου μας ενημέρωσε πως θα αναλάβει ο Δήμος την τοποθέτηση των πινακίδων. Εμείς λειτουργώντας καλοπροαίρετα και με όλη την καλή διάθεση συνεργασίας θεωρήσαμε ότι διεκπεραιώθηκε το αίτημα και απομένει η τοποθέτηση των πινακίδων. Ο Πρόεδρος σε κάθε ευκαιρία μας διαβεβαίωνε ότι είναι θέμα ημερών και ότι έχουν δρομολογηθεί όλες οι ενέργειες για την τοποθέτηση. Έτσι και εμείς ενημερώναμε μετά βεβαιότητος τα μέλη μας και επαγγελματίες πως σε λίγο καιρό το αίτημά τους θα υλοποιηθεί.

Δυστυχώς οι μέρες έγιναν εβδομάδες, οι εβδομάδες μήνες και οι μήνες έγιναν 2 χρόνια!! Σε όλο αυτό το διάστημα ο Πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου έχει επικαλεστεί κάθε λογής δικαιολογία για να αποφύγει τους επαγγελματίες της Πύλης και να μην υλοποιήσει το τόσο απλό αλλά σπουδαίο για τις επιχειρήσεις μας αίτημα. Άλλοτε κωλυσιεργούσε η τεχνική υπηρεσία, άλλοτε οι υπάλληλοι σε αυτή, άλλοτε αυτός που κατασκευάζει τις πινακίδες, άλλοτε τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου που δε συμμετέχουν, άλλοτε όργανα του Δήμου που δεν τον εξυπηρετούσαν….και κάπως έτσι οι πινακίδες δεν τοποθετήθηκαν ποτέ. Στην τελευταία μας έκκληση για υλοποίηση ο Πρόεδρος σε μία κίνηση παραίτησης των ευθυνών του για το ζήτημα μας πρότεινε ο ίδιος να βγούμε δημόσια και να γνωστοποιήσουμε την κατάσταση. Έτσι λοιπόν κάνουμε με αυτό το ενημερωτικό κείμενο.

Είμαστε πολύ απογοητευμένοι για τον τρόπο που ο Δήμος και ιδίως ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου αντιμετώπισαν το θέμα…είναι απαράδεκτο εδώ και δύο χρόνια να έχουν εγκαταλειφθεί οι επιχειρήσεις της Πύλης και ένα τόσο απλό αίτημα να περιμένει ακόμη υλοποίηση. Ακόμη πιο απαράδεκτο είναι όταν  η επιβίωση και η λειτουργία των επιχειρήσεων μιας ολόκληρης περιοχής αντιμετωπίζεται με εξαπάτηση και εμπαιγμό! Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να εμπαίζει έναν ολόκληρο σύλλογο, τα μέλη του και τις οικογένειες τους που αγωνιούν για το επαγγελματικό τους μέλλον.

Ζητούμε δημοσίως συγνώμη από τα μέλη μας που εμπιστευτήκαμε τον Προέδρο του τοπικού συμβουλίου και αναμέναμε μάταια όλο αυτό τον καιρό. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να τοποθετηθούν οι πινακίδες! Αρχής γενομένης από τη συνάντηση που θα προγραμματίσουμε με το Δήμαρχο για να μεταφέρουμε το αίτημα προσωπικά στον ίδιο.

το ΔΣ

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia