«Χείμαρρος» κατά Μητσοτάκη ο Χρήστος Σιμορέλης στην TRT

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μίλησε στο απογευματινό δελτίο ειδήσεων της TRT για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, επικρίνοντας την Νέα Δημοκρατία που ζημιώνει τη χώρα όσο βρίσκεται στην κυβέρνηση. Έκανε λόγο για επικίνδυνη κυβέρνηση που εισπράτει από τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ μόνο … τσάι και συμπόνια.

Για τον αγροτικό τομέα, με αφορμή ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού που αφορούσε χαλαζόπληκτες περιοχές της θεσσαλίας, ο Χρήστος Σιμορέλης τόνισε οτι τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο και κάλεσε τον ΕΛΓΑ να τρέξει μαζί με τους αρμόδιους φορείς ώστε να αποζημιωθούν οι πληγέντες αγρότες. «Δυστυχώς μετά την ενεργειακή κρίση, θα έχουμε και διατροφική κρίση. Δυστυχώς οι αγρότες δεν μπορούν να καλλιεργήσουν και χειρότερα ακόμα είναι οι κτηνοτρόφοι, οι οποιοι αναγκάζονται να σφάζουν τα κοπάδια τους για να επιζήσουν. Αυτό θα φαινόμενο θα το πληρώσουμε μπροστά μας γιατι είναι δύσκολο καποιος κτηνοτρόφος να ξανακάνει το κεφάλαιο αυτό» .

Για την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση απέναντι στην Άγκυρα τόνισε: «Αυτή η κολώνια κρατάει χρόνια με την Τουρκία, το τελευταίο διάστημα εχουν κλιμακωθεί περισσότερο οι εντάσεις σε όλα τα επίπεδα, είτε στο Αιγαίο, είτε στα νησιά, είτε στον Εβρο. Είναι καταδικαστέες αυτές οι ενέργειες του Τουρκίας. Εκείνο που μας λυπεί όμως είναι η στάση που κρατάνε οι σύμμαχοι μας και οι ΗΠΑ και η Ενωμένη Ευρώπη. Δηλαδή τι εισπράτουμε από τους συμμάχους μας; Tσάι και συμπόνια. Δηλαδή τι λένε; Βρείτε τα μεταξύ σας, το ίδιο μέτρο και ο θύτης και το θύμα. Εδω πραγματικά έρχομαι να δώσω ευθύνες ειδικά για την εξωτερική πολιτική στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αποδεικνύεται στο τέλος οτι όταν είσαι τόσο δεδομένος, όταν εισαι το καλό παιδι, όταν τα δίνεις όλα, τελικά από ότι φαίνεται αντί να πέσει αυτή η ένταση αυξάνεται. Και από την αλλη πλευρά βλέπουμε οτι οι σύμμαχοι μας δεν μας ακούνε. Σημαίνει ούτε στις ΗΠΑ μπήκε καλά το ζήτημα, γιατι πραγματικα εγώ δεν θέλω να είμαι μίζερος, ειδικά όσον αφορά για την επίσκεψη του πρωθυπουργού μας στις ΗΠΑ, και ποιος δεν θα’ θελε ο πρωθυπουργός να μιλάει στο κονγκρέσο, όμως στο τέλος της ημέρας κάνουμε μια σούμα και λέμε τι κερδίσαμε από αυτή την υπόθεση. Κερδίσαμε την υποθεση με τα f-16; Δεν την κερδίσαμε. Επεσε η ένταση στο Αιγαίο σχετικά με τους Τούρκους; Δεν έπεσε. Το μόνο που τελικά φέραμε με την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να χρεωθεί η χώρα μας αυτό το δύσκολο καιρό, της ακρίβειας, 3,5 δις ευρώ με τα f-35. Δεν ενημέρωσε τον Ελληνικό λαό, ούτε τα κόμματα, ούτε το ΚΥΣΕΑ και ξαφνικά μας ηρθε αυτός ο μπουναμάς. Είναι αδιανόητο να μαθαίνουμε από τρίτους, από τις ΗΠΑ και την Ενωμένη Ευρώπη για τα τεθωρακισμένα. Τελικά αυτη η κυβερνηση ειναι επικίνδυνη και στα εξωτερικά θέματα. Είναι αδιανόητο. Τελικά τι είναι; O Λουδοβίκος είναι ο κ.Μητσοτάκης; O βασιλιάς της χώρας; O μονάρχης που αποφασίζουμε και διατάζουμε για τέτοια ζητήματα;»

Για το φλέγον ζήτημα της ακρίβειας είπε: «Όλα αυτα έρχονται να δέσουν σετάκι με την ακρίβεια γιατι από την άλλη πλευρα αυτή η ένταση τον συμφέρει τον Τούρκο πρόεδρο ώστε να πουλάει πατριδοκαπηλεία γιατι εχει πολλά προβλήματα και πολιτικά και οικονομικά, αλλά εχω την εντύπωση οτι αυτή την ένταση πάει να την εκμεταλλευτεί και η κυβέρνηση και με την ένταση που γίνεται στα πανεπιστήμια φοβάμαι οτι η κυβέρνηση πετάει την μπάλα στην εξέδρα. θέλει να φυγει αυτό το αδιέξοδο γιατι είναι κολλημένη στον τοίχο. Τα νοικοκυριά δεν αντέχουν πλέον, οι πολίτες δεν αντέχουν πλέον. Είμαστε πρωταθλητές και στην ακρίβεια και στο ρεύμα» .

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι πανέτοιμος για τη μάχη των εκλογών» πρόσθεσε ο Χρήστος Σιμορέλης, εκφραζοντας τη βεβαιότητα οτι θα διενεργηθούν το πιθανότερο τον Σεπτέμβριο γιατι η κυβέρνηση βρίσκεται σε μεγάλο αδιέξοδο. Παράλληλα υπογράμισε οτι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι πρωτο κόμμα και οτι θα υπάρξουν όλες οι προυποθέσεις για να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας όλων των προοδευτικών δυνάμεων. Για τον ίδιο δε, ηταν σαφής οτι δεν σταμάτησε ποτέ να δίνει τον αγώνα.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia