Χρήστος Μιχαλάκης για «Τσιτσάνεια 2022»: Ένας θεσμός που μπήκε στην καρδιά μας

Τα «Τσιτσάνεια 2022» έρχονται να ταξιδέψουν το μουσικόφιλο κοινό με την παράσταση «100 χρόνια Σμυρνέικο μινόρε», την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου στις 21.00 στον Μύλο Ματσόπουλου.

Μία μοναδική βραδιά που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή, μέσα από τον καθιερωμένο θεσμό των «Τσιτσανείων». Με την ερμηνεία της Γλυκερίας και του Δημήτρη Κοντογιάννη, αλλά και την αφήγηση του ηθοποιού Λεωνίδα Κακούρη, να βάζουν την δική τους σφραγίδα στο αφιέρωμα.

Από αυτή την μουσική στιγμή δεν θα μπορούσε να λείψει η αναφορά στο έργο του αξέχαστου Τρικαλινού δημιουργού Απόστολου Καλδάρα, με αφορμή τα 100 χρόνια από την γέννησή του, με την συμμετοχή των Μπάμπη Αντωνίου, Σίσσυς Παπαγιαννούλη, Κωνσταντίνας Πάλλα και Δήμητρας Καλλιάρα.

Σε δήλωσή του για την μουσική παράσταση και τα «Τσιτσάνεια» ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης τονίζει πως «τα Τσιτσάνεια επιστρέφουν με ένα αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή, για τα 100 χρόνια Σμυρνέικο μινόρε. Τραγούδια και μουσικές που καθόρισαν μια εποχή, που έγραψαν την δική τους μουσική ιστορία, που μίλησαν για (και με) τα συναισθήματα ενός ολόκληρου λαού. Τραγούδια και μουσικές που αγγίζουν την καρδιά μας, μέσα από ένα θεσμό που μπήκε στην καρδιά όλων των Τρικαλινών και όχι μόνο. Αλλά επιστρέφουν και με αναφορά στον μεγάλο Τρικαλινό δημιουργό Απόστολο Καλδάρα, που τόσο πολύ μας έχει ταξιδέψει και συνεχίζει να μας ταξιδεύει με τη μουσική του. Ένα αξεπέραστο δημιουργό, ένα εξαιρετικό άνθρωπο, το μουσικό έργο του οποίου, έχει πάρει την δική του αέναη θέση στο μουσικό πάνθεον.

Με την στήριξη του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, αναβαθμίζουμε συνεχώς τον θεσμό των Τσιτσανείων, επενδύουμε στον πολιτισμό και στηρίζουμε πολιτιστικές δράσεις, που μας ενώνουν με το χθες, αναδεικνύουν το σήμερα και δείχνουν στο αύριο».

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia