Χρήστος Μιχαλάκης: «Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε το οδικό αύριο του τόπου μας»


Οι υποδομές ενός τόπου, αποτελούν μία ισχυρή παρακαταθήκη για το μέλλον του. Και όταν αναφερόμαστε σε οδικές υποδομές, αντιλαμβανόμαστε την σημασία τους σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής και οικονομικής ζωής για την κάθε περιοχή.
Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας και Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων έχουμε εντάξει τα οδικά έργα, στην κορυφή της ατζέντας μας. Είναι μία συνειδητή επιλογή που έχει ως πρώτο μέλημα την μεγιστοποίηση της οδικής ασφάλειας όσον αφορά τις υποδομές. Με εκατοντάδες παρεμβάσεις να έχουν υλοποιηθεί, με δεκάδες να βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και ένα προγραμματισμό που συνεχώς εξελίσσεται και προσαρμόζεται στις ανάγκες της κάθε περιοχής, δημιουργούμε ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο, που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των πολιτών, περισσότερο ασφαλές και με λιγότερη ταλαιπωρία.
Τα οδικά έργα όμως, αποτελούν και σταθμό για την οικονομική ανάπτυξη των Τρικάλων. Ασφαλώς, στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας βρίσκεται η στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης που έκανε πραγματικότητα την επανεκκίνηση των έργων στο βόρειο τμήμα του Ε 65, με συνέπεια την ολοκλήρωση του έργου και την άρση της οδικής απομόνωσης της Δυτικής Θεσσαλίας.
Ο σχεδιασμός, όμως, για τα Τρίκαλα του αύριο, δεν σταματά στο εμβληματικό αυτό έργο. Ένα ολοκληρωμένο οδικό δίκτυο, σε συνδυασμό με την υλοποίηση του Ε 65, θα δώσει τα μέγιστα αποτελέσματα, στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, έχοντας πλέον εύκολη πρόσβαση, στην τόνωση του τουριστικού ενδιαφέροντος, αλλά και στην βελτίωση των μετακινήσεων των πολιτών.
Ταυτόχρονα, υλοποιούμε παρεμβάσεις για την καλύτερη πρόσβαση σε Ιερές Μονές και θρησκευτικά μνημεία, σε τουριστικές και αθλητικές υποδομές. Υλοποιούμε μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις, έτσι ώστε ο κάθε πολίτης να μπορεί να φτάσει με ασφάλεια και χωρίς ταλαιπωρία στον τόπο του. Υλοποιούμε παρεμβάσεις για μια οδική καθημερινότητα, που δεν θα δημιουργεί προβλήματα, αλλά θα είναι αρωγός στην μετακίνηση των πολιτών.
Και ασφαλώς και αυτό τον χειμώνα θα δώσουμε την μάχη, κάτω από τις όποιες καιρικές συνθήκες, ώστε το οδικό δίκτυο του Νομού, να μείνει ανοικτό σε όλο το εύρος του και να δημιουργηθούν τα λιγότερα δυνατά προβλήματα.
Με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε το αύριο των οδικών υποδομών του τόπου. Με συγκεκριμένο πλάνο, μελέτη και προγραμματισμό, και με την συμπαράσταση όλων των Τρικαλινών έχουμε καταφέρει πολλά. Και μπορούμε πολλά περισσότερα.
Χρήστος Μιχαλάκης
Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia