Χρήστος Σιμορέλης: Έλλειψη εργατών γης

Τελικά, δεν έχουν τελειωμό τα προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων με την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. 

Μετά το αδιέξοδο, στο οποίο έχουν βρεθεί με τις εκρηκτικές αυξήσεις στο ρεύμα, το πετρέλαιο, τις ζωοτροφές και γενικά σε όλα τα αγροεφόδια, που απειλούν την συνέχιση της αγροτικής παραγωγής, ένα ακόμα σοβαρό πρόβλημα έρχεται να προστεθεί, με την Κυβέρνηση να παρακολουθεί, χωρίς να παρεμβαίνει.

Αυτό της εύρεσης εργατικών χεριών για τον  αγροτικό, όπως και για τον κλάδο της μεταποίησης, το οποίο απειλεί να συρρικνώσει ακόμα περισσότερο την αγροτική παραγωγή, να υποβαθμίσει την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων και φυσικά να μειώσει και άλλο το ήδη χαμηλό εισόδημα. 

Αρκετοί, αγροτικοί και κτηνοτροφικοί σύλλογοι καταγγέλλουν την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ότι με την τελευταία τροποποίηση του Νόμου 4915/2022, σύμφωνα με την οποία δικαίωμα  εργασίας στην αγροτική παραγωγή διαδικασία έχουν μόνο περιπτώσεις εισδοχής πολιτών τρίτων χωρών, ως εποχικοί για 90 ημέρες ή για 9 μήνες με αναγκαστική αποχώρηση, στη λήξη προθεσμίας της παραμονής τους. 

 Το αποτέλεσμα  είναι μεγάλος αριθμός εργατών γης και κυρίως αλλοδαποί να φεύγουν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως προς την Ιταλία και την Ισπανία που η έκδοση νομιμοποιητικών εγγράφων γίνεται πιο εύκολα και πιο γρήγορα. 

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την αδιαφορία της Κυβέρνησης, που μένει άπραγη, τινάζουν στον αέρα τον αγροτικό τομέα. 

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia