Χρήστος Σιμορέλης: «Εδώ μιλάνε οι αριθμοί»

Τρομακτικές αυξήσεις στα τιμολόγια ενέργειας έχουν σημειωθεί τα τελευταία 2 χρόνια που κυβερνά η Νέα Δημοκρατία. Με τη περιβόητη «αναστολή» της ρήτρας αναπροσαρμογής, που τελικά ενσωματώθηκε στους λογαριασμούς, έγινε και νέα αύξηση στα τιμολόγια που με την αύξηση παγίων (από 1,5 ευρώ που ήταν το 4μηνο σε 14 ευρώ το τρίμηνο) ξεπέρασαν το 800% σε σχέση με όσα ίσχυαν επί ΣΥΡΙΖΑ.

Τα παραπάνω δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης των δεδομένων γιατί εδώ μιλάνε οι αριθμοί. Τα υπερκέρδη των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας για το 12μηνο Ιούλιος 2021-Ιούνιος 2022 ανέρχονται στα 2,2 δις ευρώ. Εάν προσθέσουμε και τα 2,45 δις που θα δοθούν στους παρόχους ως επιδότηση, φθάνουμε τα 4,6 δις ευρώ.

Με λίγα λόγια, με ευθύνη της Κυβέρνησης, σχεδόν 4,6 δις έκαναν φτερά από τις τσέπες των καταναλωτών και βρέθηκαν στις τσέπες των παρόχων.

Να λοιπόν γιατί -σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής- ο ενεργειακός πληθωρισμός στη χώρα μας είναι 62%, ενώ στην Ευρώπη είναι 39%. Να γιατί στην Ελλάδα έχουμε αισχροκέρδεια (πλιάτσικο) με τις πλάτες της Κυβέρνησης του κ.Μητσοτάκη.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia