Χρήστος Σιμορέλης: Επιλογές φτωχοποίησης της κοινωνίας… 

Άκρως ανησυχητικό είναι το φαινόμενο ότι ένα στα δύο νοικοκυριά δυσκολεύεται να καλύψει τις ενεργειακές του ανάγκες, σύμφωνα με την πρόσφατη πανελλαδική έρευνα του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς που είδε το φως της δημοσιότητας. 

Στοιχεία που επιβεβαιώνουν την ζοφερή κατάσταση που βιώνουν χιλιάδες νοικοκυριά, εξαιτίας της ακρίβειας και του ενεργειακού κόστους. 

Μέσα σε όλα αυτά έρχεται η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ανακοινώσει εκ νέου ανεπαρκή επιδόματα – για διάστημα τριών μηνών, χωρίς ουσιαστικά να δίνουν λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία. 

Και πώς να δώσει ανάσα το επίδομα των 21,6 ευρώ τον μήνα -ή 26,6 ευρώ με χρήση ψηφιακής κάρτας, όταν η βενζίνη στις  ηπειρωτικές περιοχές βρίσκεται στα 2,5 ευρώ το λίτρο; 

Την ώρα που η Ελλάδα έχει τη χειρότερη σχέση μεταξύ κόστους καυσίμων και μισθού στην Ευρώπη, ο Πρωθυπουργός επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά ότι ούτε θέλει,  ούτε μπορεί να επιλύσει το μείζον πρόβλημα της ακρίβειας, αφού αυτό που τον αφορά είναι να στήσει  έναν μηχανισμό προεκλογικής εξαπάτησης των πολιτών.

Η άρνηση της μείωσης του ΕΦΚ στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα τρόφιμα, η άρνηση αύξησης του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, η επιδότηση της αισχροκέρδειας αντί της επιβολής πλαφόν στη χονδρική και τη λιανική τιμή του ρεύματος και του φυσικού αερίου, η ανεξέλεγκτη λειτουργία καρτέλ στην αγορά  είναι πολιτικές επιλογές του κ. Μητσοτάκη. 

Επιλογές φτωχοποίησης της κοινωνίας… 

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia