Χρήστος Σιμορέλης: «Η Κυβέρνηση απέτυχε και πρέπει να φύγει»

Η πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων κλείνει με 32.000 περίπου θετικά κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ ακόμα έχουμε δρόμο μπροστά μας, δεδομένου ότι βρισκόμαστε στην κορύφωση του νέου πανδημικού κύματος.
Δυστυχώς, για ακόμα μια φορά η Κυβέρνηση απέδειξε ότι μπορεί και χειρότερα.
Το άνοιγμα των σχολείων, χωρίς ουσιαστικές αλλαγές στα προστατευτικά μέτρα έχει δημιουργήσει εκρηκτικό κλίμα εντός της εκπαιδευτικής κοινότητας με την κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπουργείου να καλλιεργούν το αφήγημα πως εάν δεν είχαν ελεγχθεί μαθητές και καθηγητές δεν θα είχαν εντοπιστεί τα συγκεκριμένα κρούσματα.
Στο ίδιο έργο θεατές για ακόμα μια φορά…
Είμαστε μαθημένοι στην ολιγωρία της Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την πανδημία που κάθε Μάιο την αφήνει πίσω της για να την θυμηθεί το φθινόπωρο, με το τέλος του τουρισμού.
Δύο χρόνια τώρα βιώνουμε μια τραγωδία που δεν είναι αποτέλεσμα των αντικειμενικών συνθηκών- όπως διατυμπανίζει η κυβερνητική προπαγάνδα, αλλά αποτέλεσμα της ανικανότητας του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Και όλα αυτά, διότι έχουμε έναν Πρωθυπουργό που αντιμετώπισε από την πρώτη μέρα την πανδημία ως ευκαιρία προσωπικής, κομματικής, ακόμα και οικονομικής κερδοσκοπίας.
Χειροκροτούσε υποκριτικά γιατρούς και νοσηλευτές, αφήνοντας την ίδια στιγμή μόνο το νοσηλευτικό προσωπικό και ανοχύρωτο το δημόσιο σύστημα Υγείας.
Απέκρυψε την έκθεση Λύτρα-Τσιόδρα κι όταν αυτή αποκαλύφθηκε δε, κατέφυγε στην προσφιλή του πρακτική! Τις υπεκφυγές και τα ψέματα.
Μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια πανδημίας με τις κοινωνικές ανισότητες να μεγαλώνουν, ο Πρωθυπουργός μοίρασε δισεκατομμύρια σε κολλητούς και φίλους με απευθείας αναθέσεις, κατάργησε το οχτάωρο, θεσμοθέτησε την εργασιακή ζούγκλα και έρχεται τώρα να ανακοινώσει αύξηση του κατώτατου μισθού με τις ανατιμήσεις και το ενεργειακό κόστος να διαλύουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Εν ολίγοις, εάν δεν είχαμε να αντιμετωπίσουμε την τραγική ανικανότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη, τα πράγματα θα είχαν εξελιχθεί, τελείως διαφορετικά.
Μπορεί να μην είχαμε ξεμπερδέψει με την πανδημία- όπως ο ίδιος τρεις τουλάχιστον φορές πανηγύρισε- αλλά θα είχαμε μετριάσει και το δράμα και τον πόνο και τον αριθμό των ανθρώπων που χάθηκαν.
Για αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επαναλαμβάνει για ακόμα μια φορά ότι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δε μπορεί και αδυνατεί , πλέον να πράξει ακόμα και τα αυτονόητα.
Την προστασία της δημόσιας Υγείας. Ακόμα και τώρα με τους χιλιάδες νεκρούς και τον αυξανόμενο αριθμό των κρουσμάτων αρνούνται τη δωρεάν πρόσβαση σε μοριακά τεστ, μέσω συνταγογράφησης. Αρνήθηκε τη συμμετοχή των ιδιωτικών κλινικών στην αντιμετώπιση της πανδημίας και χαρακτήρισε “πεταμένα λεφτά” την ενίσχυση σε ΜΕΘ.
Αρνήθηκε κάθε πρόταση που έχουμε κάνει για την ενίσχυση του ΕΣΥ, με αποτέλεσμα σήμερα να έχουμε λιγότερους μόνιμους εργαζόμενους σε σχέση με το 2019 .
H κυβέρνηση είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης. Έχει αποτύχει και πρέπει να φύγει, ώστε να δοθεί διέξοδος με προοπτική αλλαγής.

Υ.Γ Πέρα από τη κυνικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια τη συνέντευξης του από τον Νίκο Χατζηνικολάου, απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι το ψέμα είναι η δεύτερη του φύση. Σε ερώτημα εάν στην υπόλοιπη Ευρώπη γίνονται συνταγογραφούμενα δωρεάν απάντησε όχι. Μέγα ψέμα!

Ιδού το αληθές:

Γαλλία: Δωρεάν συνταγογράφηση τεστ για τους πλήρως εμβολιασμένους, τους ανήλικους και για τους ανεμβολίαστους
Γερμανία: Δωρεάν συνταγρογράφηση PCR για συμπτωματικούς
Βρετανία: Δωρεάν τεστ για συμπτωματικούς ή όποιους υποδεικνύει κάποια δημόσια υπηρεσία
Ιταλία: Συνταγογράφηση και αποζημίωση τεστ από το Δημόσιο
Βέλγιο: Συνταγογράφηση και αποζημίωση τεστ από το Δημόσιο
Πορτογαλία: Συνταγογράφηση και αποζημίωση τεστ από το Δημόσιο
Αυστρία: Συνταγογράφηση και αποζημίωση τεστ από το Δημόσιο
Λουξεμβούργο: Συνταγογράφηση και αποζημίωση τεστ από το Δημόσιο
Σουηδία: Δωρεάν τεστ
Δανία: Δωρεάν τεστ

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia