Χρήστος Σιμορέλης: «Η Κυβέρνηση πλήττει τους συνταξιούχους»

Με την πανδημία να είναι σε έξαρση και την κοινωνία να δοκιμάζεται καθημερινά τόσο σε υγειονομικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο η Κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει, ακόμα ένα βήμα παραπέρα.
Αποφάσισε να πλήξει τους χαμηλοσυνταξιούχους, τις χήρες και τους ανάπηρους «πετσοκόβοντας» έως και 268 ευρώ από τις μελλοντικές συντάξεις χηρείας και αναπηρίας.
Ειδικότερα, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσω της εγκυκλίου του υφυπουργού Εργασίας Πάνου Τσακλόγλου που εκδόθηκε παραμονές πρωτοχρονιάς περιορίζει την Εθνική Σύνταξη έως του ποσού των 384 ευρώ, αν ο συνταξιούχος έχει πολλαπλά δικαιώματα, δηλαδή λαμβάνει για παράδειγμα Αναπηρική Σύνταξη και Σύνταξη Χηρείας
Συγκεκριμένα, με την εγκύκλιο, οι συνταξιούχοι θα λαμβάνουν από 1η Γενάρη του 2022 την Εθνική Σύνταξη που απορρέει από το ένα ασφαλιστικό τους δικαίωμα (Αναπηρική Σύνταξη) αλλά θα χάνουν το ποσοστό του 70% αν είναι ταυτόχρονα και δικαιούχος χηρείας.
Η εγκύκλιος έχει αναδρομική ισχύ και σύμφωνα με ορισμένους υπολογισμούς θα δεχτούν πλήγμα τα επόμενα δύο με τρία χρόνια περίπου 150.000 με 200.000 συνταξιούχοι.
Και όλα αυτά εν μέσω πανδημίας, με την ακρίβεια και το ενεργειακό κόστος να γονατίζει την κοινωνία.
Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση χτυπάει τις πιο ευάλωτες κατηγορίες συνταξιούχων και τους φτωχοποιεί και πρέπει να αποσύρει άμεσα την εγκύκλιο.

Χρήστος Σιμορέλης
Πρώην Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia