Χρήστος Σιμορέλης: «Η ΝΔ σκοτώνει τη μικρομεσαία επιχείρηση»

Σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, η χώρα μας καταλαμβάνει τη τελευταία θέση στην Ευρώπη.

Η ελληνική οικονομία κατέγραψε νέα βαθιά ύφεση 11,7% στο 3ο τρίμηνο του 2020. Αυτό επιβεβαιώνει ότι δεν ελήφθησαν μέτρα στη κατάλληλη ποιότητα και ποσότητα και στον κατάλληλο χρόνο για τη στήριξη της οικονομίας, όπως ακριβώς πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη από την πρώτη φάση της Πανδημίας ( ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που μίλησε για εμπροσθοβαρή οικονομικά μέτρα, για γενναίες επιδοτήσεις και μη επιστρεπτέες στη μικρομεσαία επιχείρηση καθώς και την επιδότηση της εργασίας και στα ευπαθή νοικοκυριά. 

Ακόμη τα στοιχεία  της έρευνας SAFE της ευρωπαϊκής επιτροπής είναι αποκαλυπτικά για το χρηματοδοτικό κενό που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη.

Ειδικά για τη χώρα μας τα στοιχεία είναι άκρως ανησυχητικά. Οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις κατατάσσονται στις τελευταίες θέσεις της Ευρώπης ως προς τη δυνατότητα αξιοποίησης χρηματοδοτήσεων και πρόσβασης στο τραπεζικό δανεισμό. Ταυτόχρονα εμφανίζουν μια από τις μεγαλύτερες μειώσεις στο κύκλο εργασιών.

Το χειρότερο είναι ότι οι πολιτικές της Κυβέρνησης της Ν.Δ και του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν δημιουργούν καμιά προϋπόθεση για ταχεία ανάκαμψη την επόμενη χρονιά.

Τα στοιχεία το αποδεικνύουν, ιδίως η πρόβλεψη του ΟΑΣΑ για ανάπτυξη μόλις 0.9% για 2021.

Τελικά οι πολιτικές της Κυβέρνησης της Ν.Δ και τα σχέδια Πισσαρίδη και σε καιρό πανδημίας σκοτώνουν τη μικρομεσαία επιχείρηση.

Υ.Γ Κύριοι «άριστοι» της Νέας Δημοκρατίας πόσα θέλετε για να μας click…άρετε τον εγκέφαλο! Από δω και στο εξής, δηλαδή, οι συμπολίτες μας στα Τρίκαλα, στη Φαρκαδόνα, στη Πύλη, στη Καλαμπάκα θα ψωνίζουν με click away;;;!  Με αυτόν τον τρόπο βοηθάτε το λιανεμπόριο;

Χρήστος Σιμορέλης

Πρώην Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia