Χρ. Μιχαλάκης: Η συνεργασία με το Επιμελητήριο δημιουργεί απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα

Σύμπνοια, καινοτομία και αποτελεσματικότητα χαρακτηρίζουν την συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας με το Επιμελητήριο Τρικάλων, η οποία αφήνει ιδιαίτερα θετικό αποτύπωμα στο τοπικό επιχειρηματικό και κοινωνικό γίγνεσθαι.

Με αφορμή την ανακοίνωση από τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό της ένταξης στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 – 2020 του έργου «Δημιουργία και λειτουργία υποδομής παροχής υψηλού επιπέδου δημόσιων ψηφιακών υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις στην Περιφέρεια Θεσσαλίας», που αφορά την δυνατότητα Επιμελητηρίων να αναπτύξουν ένα ολοκληρωμένο δίκτυο ψηφιακών υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις – μέλη τους, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, στέκεται στην διαχρονική σχέση Π.Ε. Τρικάλων – Επιμελητηρίου, που έχει αποδώσει καρπούς.

«Αναγνωρίσαμε από την πρώτη στιγμή τον κομβικό ρόλο του Επιμελητηρίου στην προσπάθεια, όχι μόνο για την επιχειρηματική, αλλά και την γενικότερη ανάπτυξη του Νομού και το αποτέλεσμα μας δικαιώνει όλους» σημειώνει ο Αντιπεριφερειάρχης, για να συνεχίσει λέγοντας πως «είναι προφανές πως αυτή η μεγάλη προσπάθεια δεν μπορεί παρά να βασίζεται στην αγαστή συνεργασία, που αποτελεί τη βάση όλων όσων έχουμε καταφέρει, αλλά και προγραμματίζουμε το επόμενο διάστημα. Η διορατικότητα και η φιλοπονία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Βασίλη Γιαγιάκου, αλλά και του συνόλου του Διοικητικού Συμβουλίου, αποτελούν κρίσιμο μέγεθος στα βήματα που έχουν γίνει προς όφελος του τόπου μας, με τον Κώστα Αγοραστό να εκμεταλλεύεται κάθε πόρο, κάθε κονδύλι και να δίνει τα απαραίτητα «εργαλεία» για να κάνουμε νέα βήματα προς το μέλλον».

Ο Χρήστος Μιχαλάκης στέκεται ιδιαίτερα στη στήριξη που έχει δώσει η Περιφέρεια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα προγράμματα και τις δράσεις που ενίσχυσαν την ρευστότητα και την εξωστρέφειά τους, που τόνωσαν τις επενδύσεις, σε ιδιαίτερα δύσκολες περιόδους για την επιχειρηματικότητα. «Ήμασταν, είμαστε και θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό της επιχειρηματικότητας. Αναβαθμίζοντας συνεχώς και από κοινού τους στόχους, με γνώμονα την βιώσιμη ανάπτυξη που έχει ανάγκη η περιοχή μας. Και αυτό επιτυγχάνεται μέσα από τις κοινές δράσεις με το Επιμελητήριο Τρικάλων, η δυναμική των οποίων είναι όλο και αυξανόμενη. Ένα εξαιρετικό παράδειγμα είναι ο Ενιαίος Φορέας Τουρισμού Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, που αποτελεί σύμπραξη και με τους τέσσερις Δήμου του Νομού, οι δράσεις του οποίου έχουν δώσει μία νέα επιπλέον ώθηση στο τουριστικό προϊόν του τόπου μας. Και μπροστά μας βρίσκεται μία νέα συνεργασία, αυτή για την ανάδειξη της περιοχής Μετεώρων – Πύλης ως Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO. Μία νέα πρόκληση για την περιοχή, με την Περιφέρεια, την Π.Ε. Τρικάλων και το Επιμελητήριο να συνεργάζονται για την προετοιμασία του φακέλου», τονίζει χαρακτηριστικά ο Χρήστος Μιχαλάκης, για να κλείσει λέγοντας πως «Σε μία μεταβατική εποχή, η Περιφέρεια Θεσσαλίας κοιτά μπροστά, βρίσκεται στο πλευρό των επιχειρήσεων, των εργαζομένων, της κοινωνίας. Εκμεταλλευόμενη κάθε διαθέσιμο πόρο, αλλάζει ταχύτητα, στοχεύει στην βιώσιμη ανάπτυξη και με επιτυχημένες συνεργασίες επιτυγχάνει απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα».

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia