Χρ. Μιχαλάκης: Οι μουσικές γέφυρες των «Τσιτσανείων» απλώνονται παντού

Ήταν μία μοναδική μουσική βραδιά. Γεμάτη από «σμυρνέικο μινόρε», από ήχους αγαπητούς και αξέχαστους, από στιγμές που ενώνουν το χθες με το σήμερα, που ήρθε να ολοκληρωθεί από τις ξεχωριστές δημιουργίες του Απόστολου Καλδάρα.

Ήταν μια μουσική βραδιά, από αυτές που τα «Τσιτσάνεια» ξέρουν απλόχερα να μας προσφέρουν χρόνια τώρα. Με το διαχρονικό μελωδικό ηχόχρωμα της Γλυκερίας να γεμίζει κάθε γωνιά του Μύλου Ματσόπουλου, παρέα με τον εξαιρετικό Δημήτρη Κοντογιάννη, να τραγουδούν στίχους που βρίσκονται στα χείλη και τις καρδιές όλων μας, πάνω σε μελωδίες που έχουν αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα στο ελληνικό μουσικό πεντάγραμμο. Και όλα αυτά με την συγκλονιστική αφήγηση του ηθοποιού Λεωνίδα Κακούρη, που ανάμεσα σε μουσικές νότες, μας διηγήθηκε το χθες, που οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να μην ξεχάσουμε αύριο.

Όλοι οι συντελεστές έδωσαν το κάτι παραπάνω συνεπαίρνοντας τους Τρικαλινούς, και όχι μόνο, που κατέκλυσαν τον Μύλο, και έδωσαν απλόχερα το χειροκρότημά τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης μετά το πέρας της εκδήλωσης στάθηκε στην ιδιαίτερη επιτυχία της εκδήλωσης τονίζοντας πως «είναι κάποιες βραδιές που δίνουν ένα διαφορετικό χρώμα στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης. Βραδιές, όπως αυτή των «Τσιτσανείων», που δίνουν κάτι από την ταυτότητά μας ως πόλη και Νομός και το αφήνουν να ταξιδέψει μέσα από μουσικές γέφυρες που απλώνονται παντού. Τα φετινά «Τσιτσάνεια 2022» ήρθαν και κατάφεραν να προσφέρουν μία εξαιρετική μουσική βραδιά σε όλους μας, αλλά και να μας αφήσουν την γλυκιά τους ανάμνηση.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, επενδύουν στον πολιτισμό, και μέσα από την διοργάνωση και στήριξη πολιτιστικών δράσεων. Με θεσμούς όπως τα «Τσιτσάνεια» που κέρδισαν από την πρώτη στιγμή την καρδιά των πολιτών».

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia