Ψεκασμοί κατά των κουνουπιών στην Μουριά

Στην εφαρμογή του προγράμματος της προνυμφοκτονίας σε ποτάμια, όχθες παραποτάμων, στάσιμα νερά και τμήματα πυκνής βλάστησης προχώρησαν σήμερα το πρωί η Δ/νση Υγείας της ΠΕ Τρικάλων σε συνεργασία με τον Δήμο Πύλης, την ΤΚ Μουριάς & τον Πρόεδρο αυτής κ. Δημήτριο Γιαννουλάκο, στο πλαίσιο του συνεχούς ενδιαφέροντος για τους δημότες και την προστασία της Δημόσιας Υγείας, εντατικοποιώντας τα μέτρα πρόληψης κατά του φαινομένου.

Οι περιοχές στις οποίες εφαρμόστηκε το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν αυτές με το μεγαλύτερο πρόβλημα, όπως στους παραποτάμους περιμετρικά της Κοινότητας, σε σημεία πυκνής βλάστησης με λιμνάζοντα νερά, περιμετρικά του νεκροταφείου, σε κανάλια με βλάστηση προς κοινότητα Πηγής και Λαζαρίνας και άλλα σημεία με λιμνάζοντα νερά.

Επιπλέον ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Δ. Γιαννουλάκος επισημαίνει στους συγχωριανούς του τα μέτρα που συντελούν στην προστασία από τα κουνούπια, έτσι όπως αυτά έχουν προσδιοριστεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ… Δηλ., με απομάκρυνση του στάσιμου νερού από λεκάνες, βάζα, γλάστρες, παλιά λάστιχα, υδρορροές και άλλα μέρη του κήπου, ώστε να μην έχουν πρόσβαση τα κουνούπια σε λιμνάζοντα νερά, που αποτελούν σημεία εναπόθεσης των αυγών τους.

Ακόμα και το έδαφος που παραμένει για μεγάλα διαστήματα υγρό μετά το πότισμα, μπορεί να αποτελέσει σημείο εναπόθεσης αυγών.. Με χρήση ανεμιστήρων ή κλιματιστικών. Ο δροσερός αέρας μειώνει τη δραστηριότητα των κουνουπιών, αλλά δεν τα σκοτώνει. Η χρήση ανεμιστήρων δυσχεραίνει την προσέγγιση των εντόμων. Με κούρεμα γρασιδιού, θάμνων και φυλλωσιών. Με χρήση λαμπτήρων κίτρινου χρώματος για το φωτισμό εξωτερικών χώρων προσελκύσουν λιγότερο τα κουνούπια.

Τέλος ο πρόεδρος της Κοινότητας ευχαριστεί θερμά την Δ/νση Υγείας της ΠΕ Τρικάλων, τον προϊστάμενο του συνεργείου κ. Αντώνη Πρεμέτη καθώς και όλους τους υπαλλήλους για την άψογη συνεργασία και επαγγελματισμό που επέδειξαν κατά την διαδικασία του ψεκασμού και τους εύχεται «καλή συνέχεια» και στις υπόλοιπες περιοχές του Νομού μας.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia